Skip to main content

Wandelgroep opstarten op jouw club: Haagse Diabetes Challenge

Geschreven door Margit Velds op .
Vanaf 2019 is er een stedelijke aanpak Haagse Diabetes Challenge waarbij er intensief wordt samengewerkt met Zorggroep Hadoks, lijn 1 Haaglanden, GGD Haaglanden, Menzis en lokale partners. Met als doel om zoveel mogelijk inwoners in Den Haag met (een) verhoogd risico op diabetes in beweging te brengen en te houden.

Op dit moment zijn er 20 wandelgroepen in de diverse stadsdelen in Den Haag die meedoen met de Haagse Diabetes Challenge. Het aantal wandelgroepen groeit nog steeds waarbij we ook meer mensen op de been krijgen met meer diverse achtergronden. 

De 20-weekse Nationale Diabetes Challenge wordt afgesloten met een groot festival op zaterdag 24 september 2022 tijdens het WK Volleybal voor Vrouwen in de Gelredome in Arnhem. Vanuit Den Haag is het streven om met zoveel mogelijk deelnemers af te reizen naar Arnhem.

Voor vragen over de Diabetes Challenge Den Haag of het starten van een wandelgroep vanuit jouw vereniging, kan je contact opnemen met Alicia Ferrageau: alicia.ferrageau@denhaag.nl.