Skip to main content

Verslag event 27 november 2018

Geschreven door sander op .

Doel:

De club en regio versterken door kennis te maken met collega’s van andere clubs om te komen tot nieuwe inzichten en initiatieven.


​Thema:

Deze keer stond ‘Duurzaamheid’ centraal

Tijd & plaats:

3 juni 2019, SnowWorld Zoetermeer

Programma
Dit keer was er een speciaal programma in de middag voor de Wethouders Sport en Duurzaamheid van de regio gemeenten, Partners van de Sporttafel (bestuurders grote sportverenigingen uit de regio, gemeente Den Haag en de Rabobank).

Aansluitend was er een netwerkbijeenkomst voor alle Haagse sportverenigingen waarbij bovenstaande genodigde ook aanschoven. 

15:30 – 16:00 Ontvangst

16:00 – 16:20 Welkomstwoord door bestuur & opening Sportalliantie

16:20 – 17:30 Overleg & praktijk voorbeelden 

17:30 – 18:30 Diner

18:30 – 19:00 Aansluiten bij avondprogramma 

19:00 – 19:45 Introductie Sportalliantie & Speech van Nicolien Sauerbreij

19:50 – 20:10 Tafelronde 1

20:15 – 20:40 Tafelronde 2

20:45 – 21:30 Afsluiting en netwerkborrel 

Spreker

Nicolien Sauerbreij wint in Vancouver in 2010 een gouden medaille op de reuzenslalom met het snowboard. Dit betekende de 100ste gouden medaille voor Nederland in de geschiedenis van de Olympische Spelen. In februari 2015 beëindigde Nicolien haar lange en imposante carrière. Na haar carrière ging Nicolien aan de slag bij Randstad en heeft ze een opleiding afgerond als sportmasseur.

Duurzaamheid

Het komende jaar helpt de Sportalliantie, Haagse sportverenigingen met een eigen accommodatie om aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen.

We noemen de Sportalliantie ‘Hou van je club’ omdat besparen op de energiekosten de positie van de club structureel kan helpen.  De Hou van je club Sportalliantie wordt mogelijk gemaakt door het Rabobank- Innovatiefonds, Fonds 1818 en de gemeente Den Haag. De samenwerking is op coöperatieve, niet-commerciële basis en wellicht ook een aantrekkelijk initiatief voor de sportverenigingen in de andere gemeentes van de regio.

Thematafels

Deze keer kon je aanschuiven aan een thematafel waarbij duurzaamheid bij de club/vereniging centraal stond. Tijdens de tafelgesprekken schoven verschillende ervaringsdeskundige aan. Er werd veel informatie verschaft en er was genoeg ruimte om met elkaar ervaringen en tips uit te wisselen. 

Informatie tafels:

Tafel: Zonnepanelen (Aanwezig: CFO Snowworld, Hannah Witteveen Sportalliantie)

Tafel: Buiten led (Aanwezig: Sandra Nap Sportalliantie, Raymond Tukker Leds Go eco)

Tafel:  Financiering en subsidie (Aanwezig: Rabobank, Waarborgfonds, Fonds 1818)

Tafel: Totaalplan zonder voorfinanciering naar voorbeeld Blauw Zwart

Borrel
Aan het einde van de avond was er tijd voor een drankje en werd er nagepraat over duurzaamheid. 

Wederom een geslaagd event waarin clubs en verenigingen met elkaar tot nieuwe inzichten kwamen en doormiddel van de thematafel iedereen met een hoop nieuwe inzichten naar huis ging.