Verenigingsondersteuning Gemeente DH

Geschreven door Margit Velds op .
Beste relatie, 

Deze nieuwsbrief starten we met onze bomvolle scholingsagenda. 
4,11 en 18 oktober – Zit jij met een vrijwilligersprobleem?
16 oktober – #AllTogetherChallenge
16 oktober20 oktober – Workshop subsidies aanvragen
25 oktober – Masterclass presteren met communiceren
2 november – Workshop jouw club klaar voor toekomst
8-14 november – Week van respect
17 november  –  Workshop kansen voor 50+ Laatste week november – Opleiding besturen met impact Bekijk welk aanbod jouw vereniging een stap verder kan helpen en stuur het aanbod door naar relevante leden binnen je club.In deze nieuwsbrief lees je een beknopte toelichting per scholing/activiteit. Een volledig overzicht van alle ondersteuning en scholingen vind je op de pagina voor sportaanbieders op de website van Go Go Den Haag.

Vriendelijke groeten, 
Team Verenigingsondersteuning
Zit jij met een vrijwilligersprobleem? Doe 4,11 en 18 oktober mee!
Zit jij met een vrijwilligersprobleem? Doe 4,11 en 18 oktober mee!
Zit jij met een vrijwilligersprobleem? Heb je bijvoorbeeld al je ideeën al uitgeput om meer vrijwilligers te werven? Of heb je juist niet de tools om ze te managen? Of heb je er misschien zelfs te veel? Volg dan het traject ‘Meer vrijwilligers door creatief denken’, waarbij je samen met andere sportverenigingen – en onder begeleiding van Kyra en Etienne van Start2Create – anders gaat denken over vrijwilligersvraagstukken.

Meld je aan voor het traject dat plaatsvindt op 4, 11 en 18 oktober van 19:30 – 21:30! Let op, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Hier vind je meer informatie, of meld je meteen aan door een mailtje te sturen naar elske.idzenga@denhaag.nl
Lees verder  ›

#AllTogetherChallenge 16 oktober
#AllTogetherChallenge 16 oktober
Het lijkt misschien normaal dat iedereen zichzelf kan zijn op het sportveld, maar dat is het nog lang niet! Is bij jouw sportvereniging iedereen welkom?

Op zaterdag 16 oktober staat de Haagse sport in het teken van de #AllTogetherChallenge. Met deze challenge willen we zoveel mogelijk sporters bereiken om gelijkheid en inclusie in de sport te bevorderen.Benieuwd hoe we dit gaan doen? Hier vind je meer informatie over de #AllTogetherChallenge en meld je vereniging hier aan voor deze speciale dag!
Lees verder  ›

Meld je aan voor de financiële workshop 'subsidies aanvragen' op woensdag 20 oktober
Meld je aan voor de financiële workshop ‘subsidies aanvragen’ op woensdag 20 oktober
Tijdens deze workshop over subsidies leren we je in vogelvlucht waar je rekening mee moet houden bij het aanvragen van een subsidie. We kijken allereerst naar je eigen vereniging. Waarom wil je subsidie aanvragen? Ben je op zoek naar geld of ondersteuning? En welke doelgroep wil je bereiken? Vervolgens bespreken we wat subsidiabel is en wat niet. We geven tips welke landelijk, regionale of lokale subsidies je aan kunt denken en leren je waar je aan moet denken bij het schrijven van een goede aanvraag. De workshop is op: woensdag 20 oktober van 19.30 uur – 21.45 uur. De link en aanvullende info volgt na aanmelding. 

Ben je erbij? Klik hier om je aan te melden voor de workshop! Lukt het niet? Neem dan contact op met sportsupport@denhaag.nl

Meld je aan voor de MASTERCLASS 'Presteren met communiceren' start 25 oktober
Meld je aan voor de MASTERCLASS ‘Presteren met communiceren’ start 25 oktober
“Wegens succes verlengd” het is de tweede masterclass na een succesvolle eerste masterclass voor de zomer. 

Communicatie op een effectieve manier invullen is voor veel verenigingen een uitdaging. Want welke middelen kies je? Hoe maak je jouw vereniging zichtbaar voor de buitenwereld? Hoe kun je met communicatie vrijwilligers behouden, nieuwe leden werven of bezoekers trekken? Hoe bied je sponsoren een podium? Deelname met minimaal 2 personen die zich met de communicatie van de vereniging/organisatie bezighouden. 

Interesse 
Heeft jouw club/organisatie interesse? Geef dit dan door via bas.aukes@denhaag.nl of bel Bas voor meer informatie via 06 83645971. 
Lees verder  ›

Jouw club klaar voor de toekomst!? Ben jij er bij op 2 november?
Hoe kan je als bestuur inspelen op de maatschappelijke veranderingen, de continuïteit van de club waarborgen en de club leiden naar een gezonde toekomst? In deze sessie worden bestuurders geprikkeld om na te denken over de toekomst van de vereniging. Hoe kan de vereniging over 5 á 10 jaar een sterke, vitale vereniging zijn? Hoe kan je dat stap voor stap bereiken?

De online sessie zal op dinsdag 2 november van 19.00- 20.00 uur plaatsvinden. Interesse? Meld je aan door een mailtje te sturen naar guido.vantleven@denhaag.nl
Lees verder  ›

Workshop: De kansen van 50+ sport op woensdag 17 november
Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders boven de 50 jaar graag zou willen sporten, maar dit nog niet doet. Hoe kan jouw sportclub daar mee omgaan, hoe bied je een passend aanbod en hoe bind je deze doelgroep aan jouw vereniging? In de workshop De kansen van 50+ sport wordt uitgebreid ingegaan op deze vragen.

De online workshop is op woensdag 17 november van 19.00-21.30. Meld je aan door een mailtje te sturen naar guido.vantleven@denhaag.nl. 
Lees verder  ›

Let op bestuurder: In de laatste week november start er weer een opleiding Besturen met Impact
Let op bestuurder: In de laatste week november start er weer een opleiding Besturen met Impact
Het organiseren van een sportvereniging begint bij het bestuur. Door goed gebruik van krachten en talenten ontstaat een hechtere, goed samenwerkende club. De opleiding ‘Besturen met Impact’ van 4 dagdelen (1 x per maand) wordt weliswaar door de KNVB georganiseerd maar is toegankelijk voor bestuurders van alle Haagse sportverenigingen, dus niet alleen voor voetbalverenigingen. De opleiding is geheel kosteloos.

Je leert jouw vereniging nog beter te organiseren en je krijgt de mogelijkheid je als bestuurder verder te ontwikkelen.

Meer informatie over de opleiding, positieve praktijkervaringen van eerdere deelnemers en de mogelijkheid om in te schrijven zijn te vinden op de website van de KNVB. Bij voldoende aanmeldingen op 29 oktober start de opleiding in de laatste week van november (exacte data volgen). 
Lees verder  ›

Aankondiging: Onderzoek gezamenlijke inkoop sportverenigingen Den Haag
Aankondiging: Onderzoek gezamenlijke inkoop sportverenigingen Den Haag
De gemeente Den Haag gaat in samenwerking met het Mulier Instituut de mogelijke voordelen van gezamenlijke inkoop voor Haagse sportverenigingen onderzoeken. De komende periode zal het Mulier Instituut Haagse sportverenigingen benaderen om de specifieke behoeften en effectiviteit van gezamenlijke inkoop in beeld te brengen. 

Door inzicht in wat sportverenigingen inkopen, dat vertalen naar onder andere inkooppakketten en uitzetten naar dienstverleners, kunnen er mogelijk kwalitatief en financieel aantrekkelijke afspraken gemaakt worden tussen dienstverleners en verenigingen. 

Interesse om deel te nemen aan het onderzoek of voor meer informatie? Stuur ons een mail.  

Twee gouden koffers op Prinsjesdag
Twee gouden koffers op Prinsjesdag
Niet alleen de minister van Financiën gaat tijdens Prinsjesdag met een gouden koffertje op pad. Vanuit Go Go Den Haag is er ook een gouden koffer in omloop.

Met deze koffer worden de komende maanden wensen opgehaald bij Haagse sportaanbieders. Via Go Go Den Haag willen we hen ondersteunen om heel Den Haag (weer) te laten bewegen en sporten. 

Onlangs werd de koffer overhandigd aan Said Bettah van BBG Boxing, een boksvereniging in hartje Schilderswijk. Tijdens het Haags Sportgala in december wordt de koffer door de wethouder Sport geopend en kondigt hij aan welke wensen in 2022 in vervulling gaan.

Ook een wens insturen? Dat kan via gogo@denhaag.nl. Wil je meer weten over deze actie? Klik op ‘lees verder’.
Lees verder  ›

NOC*NSF interventies en ondersteuning Alcohol en Sport
NOC*NSF interventies en ondersteuning Alcohol en Sport
We vinden het allemaal belangrijk dat er verantwoord wordt omgegaan met alcohol in de sport. Het is aan sportclubs en -aanbieders om hier verantwoord mee om te gaan.We weten dat verantwoord alcoholgebruik in de praktijk niet altijd makkelijk is. Daarom heeft NOC*NSF interventies en ondersteuning om clubs hierin te ondersteunen.Check het hier.
Lees verder  ›

Nomineer jouw topper(s) voor de Haagse Vrijwilligersprijzen 2021!
Nomineer jouw topper(s) voor de Haagse Vrijwilligersprijzen 2021!
De zoektocht naar de verborgen sterren van 2021 in Den Haag is gestart! Nomineer jouw beste, meest onmisbare vrijwilliger, vrijwilligersteam of organisatie. Dat kan tot en met 29 oktober 2021. Vrijwilligers maken de stad. Dat maakt het dit jaar nog eens extra speciaal, want 2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Met de campagne Mensen maken Den Haag wordt vrijwilligerswerk nog eens extra in het zonnetje gezet. Overal in de stad zetten vrijwilligers zich in voor een socialere, groenere, creatievere, sportievere en vooral: een mooier Den Haag. Het thema van dit jaar is daarom: Vrijwilligers maken Den Haag.Nomineer je beste Haagse Vrijwilliger of het beste Vrijwilligersteam!

De Sporttafel wordt gemaakt door:

Sportclubs, bedrijven, maatschappelijke instellingen en de inwoners van de regio Den Haag.

De Sporttafel wordt ondersteund door: Rabobank Regio Den Haag en de gemeente Den Haag