Verenigingsondersteuning DH: Nieuwsbrief 23 december

Geschreven door Margit Velds op .
Voor je ligt de laatste nieuwsbrief van 2021. Het liefst hadden we nu teruggeblikt op een zorgeloos sportjaar, maar het tegendeel is waar. Ingrijpende maatregelen voor de sport, geen fysiek Haags Sportgala en ook hadden we graag samen het glas geheven op het nieuwe jaar. De kerst en oud en nieuw periode ziet er toch wat anders uit, maar we laten ons niet uit het veld slaan. Hopelijk kunnen we na de kerstvakantie weer fris uit de startblokken!  Verderop in deze nieuwsbrief vind je de maatregelen op een rijtje. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en blijven je zo goed mogelijk informeren.
Voor praktische vragen over de nieuwe maatregelen neem je contact op met je sportconsulent
Voor vragen over de Haagse sportaccommodaties, neem je contact op met Sportverhuur via sportverhuur@denhaag.nl of 070 353 72 52.
Kijk voor een compleet overzicht van de geldende regels op de website van de Rijksoverheid. En voor meer informatie kun je ook terecht op de website van de gemeente Den Haag en onze FAQ.

Voor nu hele fijne dagen gewenst
Team Verenigingsondersteuning
Haags Sportgala
Op vrijdag 19 november maakte Wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte Hilbert Bredemeijer nog trots bekend wie de genomineerden van het Haags Sportgala zijn in de hoop dat dit jaar het sportgala als evenement zou terugkeren in Den Haag. Helaas heeft de organisatie moeten besluiten dat het Haags Sportgala als fysiek evenement geen doorgang kon vinden. Als alternatief gaat de organisatie nu met een Haagse kampioenenkar op pad door Den Haag om de winnaars bekend te maken.

Kampioenenkar: Sportgala on tour
Nu een fysieke huldiging niet mogelijk was, gaan de Haagse presentatoren Celine Huijsmans en Dennis Weening naar de sporters toe om ze te huldigen. Met een speciaal voor deze gelegenheid gecreëerde kampioenenkar gaan zij dwars door Den Haag om de bokalen voor sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sportcoach en scheidsrechter van het jaar uit te reiken. Op de toertocht mogen ook de winnaars van de Richard Krajicek-prijs natuurlijk niet ontbreken.

De toertocht met de kampioenenkar door Den Haag wordt vastgelegd en uitgezonden op Omroep West op zondag 9 januari om 17:00 uur. Daarna wordt de uitzending de rest van de avond ieder uur herhaald. Allemaal kijken dus! 
Lees verder  ›

Hoe maak je sporten laagdrempeliger voor mensen in de wijk?
Hoe maak je sporten laagdrempeliger voor mensen in de wijk?
‘Mijn doelstelling is om mensen aan het sporten te krijgen, of dat bij ons is of niet maakt niet uit, iedereen moet kunnen sporten’

Stefan Marris is al 8 jaar trotse eigenaar van Sportcentrum Marris Gym en is erg betrokken bij de mensen in de wijk. Na gesprekken met bewoners bleek dat mensen nog vaak tegen drempels aanlopen om te beginnen met sporten. Stefan achterhaalde de drempels en nu is hij goed op weg om ze (zo veel mogelijk) weg te nemen.

Onze razende reporter ging langs bij Marris Gym om te kijken wat ze hebben gedaan om sport zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden voor iedereen. Benieuwd hoe ze dit doen? Lees het nu in dit artikel!
Lees verder  ›

De verbindende kracht in de Haagse volleybalwereld
De verbindende kracht in de Haagse volleybalwereld
Hoe maak je de doorstroom naar je vereniging laagdrempelig? En waar begin je als je nieuw aanbod wilt opzetten? Als volleybalvereniging kun je met zulke vragen nu terecht bij de ‘volleybal verbinder’.
 
De volleybal verbinder is sinds september actief in onze stad. Victor Anfiloff is de aangewezen persoon om invulling te geven aan deze nieuwe functie en dit pakt hij met veel enthousiasme op. Als spin in het web staat Victor in contact met zo veel mogelijk volleybalaanbieders en activiteiten in Den Haag, onder het motto: ‘Alles is mogelijk door volleybal’.
 
Ben je benieuwd hoe Victor deze rol vervult? Lees het hele artikel
Lees verder  ›

Maatregelen voor de sport tot en met 14 januari 2022
De maatregelen voor sport op een rij:
• Alle binnensportlocaties zijn dicht.
• Alle buitensportlocaties blijven open tussen 05.00 en 17.00 uur. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand van elkaar.
• Kinderen tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstijden spelen op de eigen club. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
• De sportkantines en kleedkamers zijn gesloten. Men kan alleen van de toiletten gebruik maken.
• Topsport blijft mogelijk (zonder publiek).
Kijk voor een compleet overzicht van de geldende regels op de website van de Rijksoverheid. En voor meer informatie kunt ook terecht op de website van de gemeente Den Haag en onze FAQ

Nieuwe website haagssportkwartier.nl
Vorige week donderdag is de website van Haags Sportkwartier online gegaan. Het geeft een mooi overzicht van Haags Sportkwartier: het laat zien wat er te doen is, wat er gebeurt, toont het laatste nieuws, verhalen van aanvoerders en inspirerende vlogs en video’s.

Bekijk de highlights van 2021.
Lees verder  ›

Certificeringstraject voor Haagse vechtsportorganisaties
Certificeringstraject voor Haagse vechtsportorganisaties
De gemeente Den Haag heeft in 2021 een kwaliteitsimpuls gegeven aan Haagse vechtsportorganisaties. Vanuit deze gedachte stimuleerde en faciliteerde de gemeente organisaties in de sporten Kickboksen, KravMaga, Thai Boksen, Mixed Martial Arts en Braziliaans jiujitsu om een keurmerk Vechtsport Autoriteit en/of het label Veilig Verantwoord Sporten te behalen. Om dit proces makkelijker te maken heeft de gemeente Den Haag een procesbegeleider aangesteld. Deze heeft zoveel als mogelijk de administratielast weggenomen.

Ook in 2022 zet de gemeente Den Haag in op het label en keurmerk. Het proces van het certificeringstraject en de behaalde resultaten uit 2021 zijn verwerkt in deze korte documentaire.
Lees verder  ›

Monique Taal van Duindorp S.V. vrijwilliger van het jaar 2021
Monique Taal van Duindorp S.V. vrijwilliger van het jaar 2021
Binnen Duindorp S.V. is Monique de verbinder, een aanjager, een rots in de branding en een spin in het web. Deze echte alleskunner organiseert verschillende activiteiten voor de jeugd. Op deze manier weet Monique de jeugd van de straat te houden. Binnen twee jaar is de jeugd binnen de club zelfs verdubbeld. Daarnaast zit Monique in het bestuur, is zij vertrouwenspersoon en zit zij in de commissie voor communicatie en sociale media. Als een zeer inspirerende en betrokken vrijwilliger staat het welzijn van mensen bij Monique altijd bovenaan.

In de komende Stadskrant komen de winnaars ook kort aan het woord. Gefeliciteerd Monique, en gefeliciteerd Duindorp S.V. met Monique!

Handige websites
• www.gogo.denhaag.nl• Ondersteuningsmogelijkheden vanuit gemeente Den Haag• Coronavirus en sport – NOC*NSF  • Clubbase – Online omgeving waar je kennis, tools & opleidingen vindt.Handige formats om zelf aan de slag te gaan: Ga je aan de slag met het schrijven van beleidsplannen voor jouw vereniging? Vraag hier het invulformat Meerjaren Beleidsplan of het invulformat Vrijwilligersbeleidsplan aan. Dan komt deze zo spoedig mogelijk digitaal jouw kant op. 

De Sporttafel wordt gemaakt door:

Sportclubs, bedrijven, maatschappelijke instellingen en de inwoners van de regio Den Haag.

De Sporttafel wordt ondersteund door: Rabobank Regio Den Haag en de gemeente Den Haag