Skip to main content

Verenigingsondersteuning DH 30 november 2021

Geschreven door Margit Velds op .

Zoals we allemaal weten geldt sinds zondag 28 november in Nederland een avondlockdown. De nieuwe maatregelen raken ons allemaal. Dit is wederom een grote teleurstelling en een stap terug voor de sport.Verderop in deze nieuwsbrief vind je de maatregelen op een rijtje. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en blijven je zo goed mogelijk informeren.Voor praktische vragen over de nieuwe maatregelen neem je contact op met je sportconsulent. Voor vragen over de Haagse sportaccommodaties, neemt je contact op met Sportverhuur via sportverhuur@denhaag.nl of 070 353 72 52.Kijk voor een compleet overzicht van de geldende regels op de website van de Rijksoverheid. En voor meer informatie kun je ook terecht op de website van de gemeente Den Haag en onze FAQ.

Vriendelijke groeten, 
Team Verenigingsondersteuning
Haags Sportgala: welke Haagse helden vallen dit jaar in de prijzen?
Haags Sportgala: welke Haagse helden vallen dit jaar in de prijzen?
De genomineerden van het Haags Sportgala zijn bekend. Op het Spuiplein onthulde wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte Hilbert Bredemeijer een twee meter grote versie van de Sportgala-bokaal, de prijs die de winnaars van het gala ontvangen. Daarop staan de genomineerden voor sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent en sportcoach van het jaar groot afgebeeld met een oproep om te gaan stemmen de komende weken.

Bijzonder sportjaar
Volgens Hilbert Bredemeijer was het een bijzonder sportjaar. ,,Met een reeks geweldige prestaties van Haagse sporters”, zegt hij. ,,En dat in een nog steeds ingewikkeld coronajaar. Met het Haags Sportgala zetten we onze toppers in de schijnwerpers, want ze verdienen het. Zij zijn het beste voorbeeld voor anderen om ook te gaan sporten. De topsporters inspireren hopelijk nieuwe generaties met hun prestaties”.

Stemmen!
Op maandag 20 december worden de Haagse sporthelden gehuldigd voor hun bijzondere prestaties van 2020 en 2021. Stemmen op de genomineerden kan via www.haagssportgala2021.nl.
Lees verder  ›

Jeugdleden werven: zo doen de Haagse korfbalverenigingen dat!
Jeugdleden werven: zo doen de Haagse korfbalverenigingen dat!
Heb jij bij jouw vereniging moeite om nieuwe jeugdleden aan te trekken of ben je benieuwd wat andere verenigingen doen om nieuwe jeugdleden naar hun sportvereniging te krijgen?Onze razende reporter ging langs bij de Haagse korfbalverenigingen om te kijken hoe zij dit samen aanpakken.De korfbalverenigingen in Den Haag merkten dat het overgrote deel van de jeugdleden via hun ouders of andere bekenden (die al korfballen) in aanraking komt met de sport. Zo ontstond een tijdje geleden de behoefte om meer nieuwe jeugdleden te werven en de doelgroep te verbreden.

Naar aanleiding hiervan zijn het Lectoraat Startvaardig samen met Werkgever Sportclubs Den Haag (WSDH) en zeven Haagse korfbalverenigingen gestart met een breed motorisch beweegprogramma voor de jeugd. Dit wordt gepromoot op diverse manieren, waaronder met de Giga Kangoeroedagen. Lees hier het volledige artikel.
Lees verder  ›

Deel je gouden koffer idee met ons. Dat kan vanaf nu digitaal.
Deel je gouden koffer idee met ons. Dat kan vanaf nu digitaal.
Vanuit Go Go Den Haag is er een gouden koffertje in omloop. Met deze koffer werden de afgelopen maanden wensen opgehaald bij Haagse sportaanbieders. 

Tijdens het Haags Sportgala op 20 december wordt het koffertje overhandigd aan de wethouder Sport en presenteert hij een aantal wensen. In januari wordt een selectie gemaakt welke wensen de gemeente in het kader van Go Go Den Haag in vervulling kan laten gaan.

Veel contact zal de komende tijd op afstand zijn (telefonisch, zoom, etc), dus het koffertje gaat niet meer fysiek rond. Heeft jouw sportvereniging wel een wens of kunnen jullie wel wat extra ondersteuning gebruiken? Mail je wens dan uiterlijk 6 december naar gogo@denhaag.nl.
Lees verder  ›

Extra maatregelen sinds zondag 28 november:
• Tussen 17.00 en 05.00 uur mag er niet meer gesport worden op binnen- en buitensportlocaties. Een uitzondering hierop zijn trainingen en wedstrijden voor topsporters.
• Het dragen van een mondkapje is op binnensportlocaties verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Ook op locaties waar een coronatoegangsbewijs verplicht is. Dat geldt niet tijdens het sporten, indien het dragen van een mondkapje het sporten belemmert.
• Het houden van 1,5 meter afstand is verplicht voor alle volwassenen vanaf 18 jaar. Ook op locaties waar een coronatoegangsbewijs verplicht is. Dat geldt niet tijdens het sporten, wanneer dit het uitoefenen van het sporten belemmert (zoals bij contactsporten).
• Voor/na de zwemles mogen ouders/verzorgers mee naar de kleedkamers. Met een coronatoegangsbewijs mogen zij tijdens de zwemles plaatsnemen in de horeca.
• Voor de sportkantines gelden dezelfde regels als voor de horeca. Dat betekent dat ook deze om 17.00 uur sluiten.
• Georganiseerd buiten sporten (in de publieke ruimte zoals parken, openbare weg en strand)  is na 17.00 uur toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand.
Kijk voor een compleet overzicht van de geldende regels op de website van de Rijksoverheid. En voor meer informatie kunt ook terecht op de website van de gemeente Den Haag en onze FAQ

Mannenavond bij zwemvereniging MAR
Mannenavond bij zwemvereniging MAR
Sinds de start van zwemvereniging MAR Invest kunnen alle vrouwen naar het zwembad voor het volgen van zwemles, banenzwemmen of Aqua Zumba. Maar hoe zit het met de mannen? We stuurden onze razende reporter erop af.
Zwemvereniging MAR heeft een uitstekend aanbod voor alle vrouwen, maar voor de mannen hadden ze nog niets. De vrouwen wisten dit goed kenbaar te maken, want Maryam en Nirmala vingen de signalen op en dachten: ‘Waarom starten we niet gewoon voor deze doelgroep?’.

Nu liggen iedere maandagavond mensen in het zwembad die dit anders nooit hadden gedaan! Benieuwd naar de zwemvereniging en het nieuwe aanbod voor mannen? Lees het volledige artikel hier
Lees verder  ›

Go Go Den Haag daagt jouw vereniging uit
Go Go Den Haag daagt jouw vereniging uit
Zo vaak mogelijk scoren in één minuut, jouw snelste 5 kilometer, een persoonlijk hooghoud-record: allemaal voorbeelden van Go Go Den Haag Challenges. Welke uitdaging ga jij met jouw vereniging aan?Vanuit Go Go Den Haag dagen we jou en jouw club uit om een Go Go Den Haag Challenge aan te gaan. Op dit moment zijn er twee challenges gestart en staan er nog 6 op de planning. 

Doe mee!
Hoe vaak scoort jouw team in 1 minuut in een basket? Prof-basketbalspeler Casey Lopes van The Hague Royals daagt je uit: Check hier de video
Lees verder  ›

Gemeente vergoedt aansluitkosten Dunea Tapkraan op de buitensportaccommodatie. Meld je snel aan!
Gemeente vergoedt aansluitkosten Dunea Tapkraan op de buitensportaccommodatie. Meld je snel aan!
De sport heeft een belangrijke rol bij het stimuleren van een gezonde leefstijl. Het is van belang om de sport daardoor in een gezonde sportomgeving plaats te laten vinden. Vanuit GO GO Den Haag bieden we 10 Dunea buitentapkranen aan voor buitensportaccommodaties in Den Haag, om een gezonde sportomgeving te stimuleren.

De aansluitkosten van de buitentapkranen (€3.180 per tapkraan) worden vergoed door de gemeente. Eventuele extra aansluitkosten voor de installatie van het watertappunt bijvoorbeeld door een specifieke plek, zijn voor de rekening van de vereniging zijn. De jaarlijkse onderhoudskosten, á €117,50, zijn ook voor de vereniging.

De eerste 10 verenigingen die zich aanmelden, komen hiervoor in aanmerking. Wij leggen het contact tussen de verenigingen en Dunea. De verenigingen kunnen daarna zelf met Dunea de verdere afhandeling en plaatsing van de tapkraan afstemmen.

Interesse? Stuur een mail naar guido.vantleven@denhaag.nl

Jouw club volledig verduurzamen?
Jouw club volledig verduurzamen?
Schiet de gasrekening van jouw sportaccommodatie inmiddels door het dak? Dan wordt het tijd voor actie! Ga naar Sport NL Groen en ga vandaag nog aan de slag met verduurzamen.Wat is Sport NL Groen? 
Sport NL Groen is een onafhankelijke, online tool voor de verduurzaming van de sport in Nederland. Verduurzamen voor de toekomst van de sport 
Verduurzaming is noodzakelijk om sportclubs toekomstbestendig te maken en houden.Meer weten? 
Wil je weten hoe Sport NL Groen jouw sportclub kan helpen verduurzamen? Lees hier het volledige artikel op de pagina van Go Go Den Haag. 

Handige websites
• www.gogo.denhaag.nl• Ondersteuningsmogelijkheden vanuit gemeente Den Haag• Coronavirus en sport – NOC*NSF  • Clubbase – Online omgeving waar je kennis, tools & opleidingen vindt.Handige formats om zelf aan de slag te gaan: Ga je aan de slag met het schrijven van beleidsplannen voor jouw vereniging? Vraag hier het invulformat Meerjaren Beleidsplan of het invulformat Vrijwilligersbeleidsplan aan. Dan komt deze zo spoedig mogelijk digitaal jouw kant op.