Skip to main content

Verenigingsondersteuning DH – 28 januari 2022

Geschreven door Margit Velds op .
Beste relatie,

Wat een goed nieuws! Tijdens de afgelopen persconferentie werd verteld dat wedstrijden tegen andere clubs weer mogen, publiek weer welkom is en de kantines (horeca) open mogen. Langzaam gaan we weer terug naar ‘normaal’. Met natuurlijk nog een aantal restricties, maar het is geweldig dat sporters weer optimaal mogen sporten en bezoekers ook weer naar hun favoriete sport kunnen kijken! 

Wat zijn de nog geldende regels? De belangrijkste maatregelen voor sport staan op de website van de gemeente Den Haag. Hier kun je ook de meest gestelde vragen vinden: onze FAQ. Natuurlijk staan alle gelden maatregelen ook op de website van de Rijksoverheid.Praktische vragen stel je aan je sportconsulent. Heb je vragen over de Haagse sportaccommodaties? Neem dan contact op met Sportverhuur via: sportverhuur@denhaag.nl of 070 353 72 52.

De gemeente stelt wederom digitale posters met de huidige maatregelen beschikbaar, die sportaanbieders zelf kunnen printen en ophangen, bij bijvoorbeeld de entree van de kantine en kleedkamers. Stuur je sportconsulent een mail en je ontvangt de pdf in je mailbox. Minimum subsidiebedrag BOSA-regeling verlaagd

Minimum subsidiebedrag BOSA-regeling verlaagd

Vanaf 1 januari 2022 is het minimum subsidiebedrag van de BOSA-regeling verlaagd van €5.000 naar €2.500. De subsidieregeling ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA)’ is een regeling vanuit de rijksoverheid bedoeld voor amateursportorganisaties. 

De subsidie vergoedt 20% voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en aanschaf van sportmaterialen

De subsidie vergoed 30% van de kosten voor energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit en klimaatadaptatie, maar ook ter verbetering van de veiligheidsbeleving op de sportaccommodatie. Lees verder  ›

Let op! Registreer je UBO’s voor 27 maart bij de kvk

Een UBO staat voor ‘Ultimate Beneficial Owner’ (oftewel uiteindelijke belanghebbende). Verenigingen moeten voor 27 maart 2022 de UBO’s inschrijven in het UBO-register van de Kamer van Koophandel. Dit zijn de personen die de uiteindelijke eigenaar zijn van een organisatie, of zeggenschap hebben over die organisatie. Het UBO-register volgt uit Europese regels en is bedoeld om financieel-economische criminaliteit in de sport te voorkomen.

Voor meer informatie verwijzen wij je naar de website van de KNVB en van de Rijksoverheid

Inschrijven kan via de website van de KVK.Lees verder  ›Jouw sportvereniging in de schijnwerpers tijdens NLdoet?

Jouw sportvereniging in de schijnwerpers tijdens NLdoet?

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen!

Voor sportclubs is dit ook een kans om de organisatie te promoten, nieuwe vrijwilligers te werven en die hoognodige klussen te klaren! Doe daarom mee met NLdoet en meld een klus aan via: https://www.nldoet.nl/meld-je-activiteit-aan.De gemeente Den Haag en PEP Den Haag gaan in de komende weken zoveel mogelijk inwoners motiveren om tijdens NLdoet het verschil te maken. Lees verder  ›

Meld je jonge topvrijwilliger aan voor het Haags Jeugdlintje 2022 

Ken je een Haagse jongere die vrijwillig iets bijzonders doet voor je sportclub? En vindt je dat die persoon daarvoor een Haags Jeugdlintje verdient? Meld die jongere dan aan voor het Haagse Jeugdlintje 2022.

Het Haagse Jeugdlintje is een onderscheiding: een blijk van waardering voor een bijzondere prestatie. De gemeente wil met deze jaarlijkse onderscheiding alle Haagse kinderen en jongeren enthousiast maken zodat zij iets doen voor een ander of voor de stad.Lees verder  ›

Hoe veilig is het op en rondom jouw sportcomplex?

Wij hechten met z’n allen veel waarde aan een veilige sportomgeving, zowel op het sportcomplex (denk aan Positieve Sportcultuur) als daarbuiten. Daarom waren we onaangenaam verrast door de incidenten in de Bosjes van Pex, afgelopen oktober en november. In dat park zitten diverse sportverenigingen. Uit politie-informatie blijkt dat het gaat om vier berovingen en één poging daartoe. Van de incidenten is aangifte gedaan en de politie doet hier strafrechtelijk onderzoek naar.De wijkagent heeft naar aanleiding van de incidenten intensief contact gehad met meerdere partijen waaronder de sportverenigingen. De handhavingsorganisatie en de politie surveilleren – naar aanleiding van de incidenten – veelvuldig en gericht in de omgeving van de Bosjes van Pex. De politie heeft daarnaast meerdere controles uitgevoerd. Ook het jongerenwerk is extra outreachend actief in de omgeving.Dit is een vervelende situatie voor de betrokken sportverenigingen en hun leden. Gelukkig zijn de incidenten voortvarend opgepakt. Als er in de omgeving van jouw sportcomplex incidenten plaatsvinden en/of leden een onveilig gevoel hebben, meldt het dan bij de wijkagent en geef het door aan jouw sportconsulent. Deze bespreekt dit vervolgens met de collega’s van Veiligheid. Vervolgens wordt bekeken welke mogelijkheden er zijn om de situatie te verbeteren.Webinar op 3 en 7 februari – basisvoorwaarden positieve sportcultuur

Webinar op 3 en 7 februari – basisvoorwaarden positieve sportcultuur

Op 3 en 7 februari zijn er webinars over de basisvoorwaarden van een positieve sportcultuur. Tijdens deze kosteloze workshop bespreken we wat deze basisvoorwaarden inhouden, waarom ze belangrijk zijn en wat de gemeente en WSDH hierin voor jouw sportvereniging kan betekenen. Zo zorgen we er samen voor dat alle Hagenaars veilig en met plezier kunnen sporten! Bekijk de webinars en meld je aan!

3 februari – webinar basisvoorwaarden positieve sportcultuur
7 februari – webinar basisvoorwaarden positieve sportcultuur

Kosteloze scholing ‘Vertrouwenscontactpersoon’ op 26 maart in de Sportcampus Zuiderpark – door NOC*NSF

In de scholing Vertrouwenscontactpersoon krijg je de juiste informatie en kennis waardoor jij deze rol op je kan nemen binnen de vereniging.

Want seksuele intimidatie en/of ander ongewenst gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. Ook binnen de sport komt het voor. Al snel denken we hierbij aan jonge sporters die slachtoffer zijn geworden van volwassen begeleiders. Maar het komt ook voor tussen sporters onderling, of tussen begeleiders. 

Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is een belangrijke schakel in een sportvereniging; het geeft sporters de kans om melding te maken en steun te zoeken. 

Deelname is gratis. Om je kosteloos aan te melden stuur een korte mail naar je sportconsulent. Meer informatie over deze scholing vind je hier.  

Gratis advies en begeleiding van de SESAM academie

Kan jouw club hulp gebruiken op het gebied van organisatie, projectplannen of met het aanvragen van fondsen? 

Onze samenwerkingspartner de SESAM academie ondersteunt Haagse sportaanbieders hierbij. Heb je een vraag of interesse neem dan contact op met je sportconsulent. Kijk hier alvast voor meer informatie over de SESAM academie. 
Lees verder  ›

Handige websites
• www.gogo.denhaag.nl
• Ondersteuningsmogelijkheden vanuit gemeente Den Haag
• Coronavirus en sport – NOC*NSF  
• Clubbase – Online omgeving waar je kennis, tools & opleidingen vindt.
• Vraag hier het invulformat Meerjaren Beleidsplan of het invulformat Vrijwilligersbeleidsplan aan. Dan komt deze zo spoedig mogelijk digitaal jouw kant op. 

 In deze nieuwsbrief ›Minimum subsidiebedrag BOSA-regeling verlaagd  ›Let op! Registreer je UBO’s voor 27 maart bij de kvk  ›Jouw sportvereniging in de schijnwerpers tijdens NLdoet?  ›Meld je jonge topvrijwilliger aan voor het Haags Jeugdlintje 2022   ›Hoe veilig is het op en rondom jouw sportcomplex?  ›Webinar op 3 en 7 februari – basisvoorwaarden positieve sportcultuur  ›Gratis advies en begeleiding van de SESAM academie  ›Handige websites