Skip to main content

Verduurzaming sportclubs

Geschreven door Margit Velds op .
De energieprijzen stijgen en de clubkas komt flink onder druk te staan. Om jouw vereniging in de toekomst vitaal te houden is het belangrijk om actie te ondernemen en te gaan verduurzamen. De afgelopen maanden zien we gelukkig een sterk groeiend aantal clubs die zich richten op de verduurzaming van de club-accommodatie. 

Verduurzamen is maatwerk, maar we kunnen wel van elkaar leren. Wil jij weten welke maatregelen je op jouw club kunt treffen? en welke voorbeelden er zijn? Neem een kijkje op de website van sport NL groen. Hier is een handige tool beschikbaar, die meer inzicht geeft in de verduurzamingsmogelijkheden binnen jouw vereniging. Daarnaast kan je via Sport NL groen ook in contact komen met de energiecoach voor advies en een gratis duurzaamheidsscan.

Om verenigingen te ondersteunen biedt de gemeente de mogelijkheid IAS subsidie (60%!) aan te vragen voor duurzame maatregelen. Denk hierbij aan zonnepanelen, isolatie en bijvoorbeeld Ledverlichting.

VV WIK is één van de verenigingen die gefaseerd heeft verduurzaamd en tot op heden werkt aan verdere verduurzaming. Zij verdienen hun investering in veel gevallen al in 3 jaar terug. bekijk hier het energietrainer filmpje van WIK

Goed om te weten! De IAS-subsidie is stabelbaar met de landelijke BOSA-subsidie.

Wil jij hier ook mee aan de slag, maar heb je hulp nodig of weet je niet precies waar te beginnen? Neem dan contact op met jouw sportconsulent.

Bron: Nieuwsbrief 11 november Gemeente DH