Skip to main content

Taakie en Raadpleging Verenigingen

Geschreven door Margit Velds op .
Gemeente Den Haag
Uitnodiging bijeenkomst ‘Taakie’ en ‘Raadpleging verenigingen’

Beste verenigingsbestuurders, 
Zoals wij al hebben aangekondigd in onze mailing over het Haags Sportakkoord, organiseren wij diverse (digitale) bijeenkomsten. Via deze mail nodigen wij je graag uit voor de eerste twee: Taakie (donderdag 29 oktober) en raadpleging verenigingen (woensdag 18 november). Kom je ook? 

Bijeenkomst 1: Taakie – donderdag 29 oktober
Sportverenigingen zijn voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers. Voor sommige clubs is het een enorm karwei om voldoende mensen op de been te krijgen voor bepaalde activiteiten. Taakie kan hierbij helpen: een nieuw online platform waarmee je in drie eenvoudige stappen vrijwilligers kunt werven en behouden. Niet moeten maar matchen Als iets moet, heb je er eigenlijk al geen zin meer in. Zo is het ook met vrijwilligerstaken op de club. Verplicht en met tegenzin een bardienst draaien of wedstrijdje fluiten? Dat levert lange gezichten op. Niet doen! Laten we het vooral leuk houden. Dat kan met Taakie, de digitale assistent vrijwilligerszaken, een handige tool die officieel op 1 januari 2021 gelanceerd wordt. De verenigingen uit Den Haag hebben echter de primeur en mogen al eerder van start! Dat kan bovendien ook nog eens gratis! TaakieTaakie maakt vrijwilligerswerk leuk. Door je alleen te vragen voor taakies die bij je passen. Dat doen we met slimme technologie die leden en taakies met elkaar matcht. Op basis van ledenprofielen en voorkeuren kijken we wie het beste bij een taakie past, en die sturen we een uitnodiging. Binnen drie klikken heb je het geregeld. Uit ervaring weten we dat als een taakie goed bij de interesse van de vrijwilliger past, mensen sneller en met meer plezier iets voor hun club willen doen. Dat komt de sfeer en daarmee het verenigingsleven ten goede. Iedereen blij. En zeker de vrijwilligerscoördinator, die met Taakie eenvoudiger en doeltreffender leden bij de vereniging betrekt en daardoor tijd overhoudt.  Interesse?De afgelopen maanden is Taakie intensief getest bij diverse verenigingen. De reacties waren erg positief. De laatste feedback wordt nu verwerkt en we zijn bijna klaar om live te gaan. Die primeur is exclusief voor de verenigingen in Den Haag! Wil jij meer weten over Taakie, meld je dan nu kosteloos aan voor de Webinar waar we je Taakie graag laten zien en er alle gelegenheid is om vragen te stellen. Datum: Donderdag 29 oktoberTijd: 19:30-20:30 uurAanmelden: stuur een mail naar sportsupport@denhaag.nl met hierin je naam, organisatie en mailadres. Graag ovv ‘aanmelding bijeenkomst Taakie’.Webinar: een paar dagen van tevoren ontvang je de link waarmee je kunt deelnemen. Ben je na afloop overtuigd van Taakie dan kun je direct aan de slag. De gemeente Den Haag geeft namelijk alle sportverenigingen een jaarabonnement Taakie cadeau, voor 2021. Daarnaast mag je al vanaf november 2020, nog voor de landelijke lancering, 2 maanden kosteloos Taakie ervaren. Dit geldt ook als je niet aanwezig kunt zijn bij de webinar. 

Bijeenkomst 2: Raadpleging verenigingen – woensdag 18 november
De kracht, ervaringen en kennis van sportbestuurders willen we beter benutten bij het maken en uitvoeren van gemeentelijk beleid. Maar hoe? Moet er een verenigingspanel komen? Zo ja, met een vaste groep mensen, of per thema een andere samenstelling? En welke onderwerpen lenen zich hier voor? De bijeenkomst staat in het teken van jullie suggesties. Op welke wijze wil je betrokken worden? Die ideeën bespreken we met elkaar, tijdens de sessie. Wat zijn de voor- en nadelen? Is het een werkwijze waarbij genoeg verenigingen zich gehoord voelen? Na de bijeenkomst leggen we de suggesties voor aan alle Haagse sportverenigingen, waarna we een keuze maken en de werkwijze(s) invoeren. We horen jouw goede ideeën graag al voor 18 november, zodat we de bijeenkomst goed kunnen voorbereiden. Je kunt je idee opnemen in de email waarmee je je inschrijft. Kom je 18 november niet? Dan kun je vanzelfsprekend jouw idee ook aan ons doorgeven (per sportsupport@denhaag.nl). Datum: Woensdag 18 novemberTijd: 19:30-21:00 uurAanmelden: stuur een mail naar sportsupport@denhaag.nl met hierin je naam, organisatie en mailadres. Graag ovv ‘aanmelding bijeenkomst Raadpleging verenigingen’.Webinar: een paar dagen van tevoren ontvang je de link waarmee je kunt deelnemen. Als je je al hebt aangemeld (na de mailing over het Haags Sportakkoord), dan hoef je nu geen actie te ondernemen. Je ontvangt vanzelf een link voor de bijeenkomst. 
Vriendelijke groet,
Team Verenigingsondersteuning
footer