Skip to main content

Project “Met andere ogen” om incluisie op jouw club te bevorderen

Geschreven door Margit Velds op .
Middels virtual reality (VR) verplaatsen deelnemers zich eventjes in de leefwereld en ervaringen van mensen die ze (nog) niet kennen, of misschien wel nooit mee in aanraking komen. Deze persoon kan een andere huidskleur of culturele achtergrond hebben, maar ook een andere seksuele voorkeur, leeftijd of religie. Ze luisteren naar hun persoonlijke verhalen en worden geconfronteerd met hun dagelijkse dilemma’s. Zo maken deelnemers kennis met nieuwe geluiden, inzichten en perspectieven. Inmiddels zijn deze ‘ervaringen’ op meerdere verenigingen gehouden waaronder H.V.V. Laakkwartier:

“Bij Laakkwartier draait het om meer dan alleen voetbal. Ik vind het ontzettend belangrijk om onze spelers iets mee te geven en ik denk dan ook dat deze VR-beleving ervoor gezorgd heeft dat ze vaker zullen stilstaan bij thema’s zoals racisme of discriminatie en hier samen over durven te praten. Deze werkvorm heeft in ieder geval de ruimte gegeven om te zeggen wat je wil, te zijn wie je bent en samen met elkaar te komen tot begrip voor een ieder.” Marc Bos-Rongen, senior sportcoördinator bij SWSDH.

De workshop is gratis en kan worden gegeven aan meerdere teams. Geïnteresseerd om dit ook voor jou vereniging in te zetten? Mail dan naar sportsupport@denhaag.nl om de workshop aan te vragen