Skip to main content

Oprichting Sporttafel Voorschoten voor een gezonde en fitte gemeente

Geschreven door Margit Velds op .

De Voorschotense sportverenigingen hebben op maandag 17 januari de handen ineengeslagen voor een sterk sport- en beweegklimaat met de oprichting van een Sporttafel. Daarmee gaan de sport- en beweegaanbieders in ons dorp meer samenwerken voor de uitwisseling van ‘best-practices’, het organiseren van gezamenlijke evenementen en voor een duidelijker profiel en stemgeluid van de organisaties naar de gemeente toe.  

De oprichting van de Sporttafel Voorschoten was één van de belangrijkste uitkomsten van het lokale sportakkoord ‘Voorschoten in Beweging’. De nieuwe organisatie is een vereniging voor alle organisaties die actief bijdragen aan sporten en bewegen voor de inwoners van onze gemeente. De organisaties zijn daarbij lid van de Sporttafel, zoals de cultuurorganisaties dat zijn bij de Cultuurfabriek Voorschoten.

De afgelopen jaren hebben verschillende verenigingen al veel ervaring kunnen opdoen met De Sporttafel Regio Haaglanden, die onder andere door Hockeyclub Forescate en Voorschoten ’97 zijn opgericht in samenwerking met de Rabobank en de gemeente Den Haag.

Gezamenlijke acties
De eerste gezamenlijke acties zijn al gepland voor een debat met de lijsttrekkers van de lokale politieke partijen, de organisatie van sport- en spel rondom Bevrijdingsdag en de organisatie van een sportgala.

Verder kunnen de sport- en beweegorganisaties veel van elkaar leren zoals over organisatorische kwesties, coronamaatregelen en betere benutting van de sportaccommodaties. Wilt u meer weten over de Sporttafel Voorschoten? Neem contact op via info@sporttafelvoorschoten.nl.

De volgende verenigingen hebben zich aangesloten bij de Sporttafel Voorschoten:
Honk en Softbalvereniging Adegeest
Voorschoten’97
Tennisvereniging Forescate
Gymnastiekvereniging Slank en Kwiek
Schaats Trainings Groep Voorschoten
Budocentrum Junansei
Gymnastiekvereniging Slank en Kwiek
Volleybal Gemini Kangeroes
Voorschotense Golfclub
Club de Petanque ‘De Six Prêt’
Tennisvereniging Adegeest
Hockeyvereniging Forescate
Avanti (onder voorbehoud)