Skip to main content

Quick opent eerste regenboogveld van Nederland

Geschreven door Margit Velds op .

In samenwerking met de John Blankenstein Foundation, de Rabobank en de De Sporttafel Haaglanden is op 9 december door wethouder Robert van Asten en Karin Blankenstein in Den Haag het allereerste regenboog-voetbalveld van Nederland geopend bij Haagse Voetbalvereniging Quick! 
Het veld, dat is aangekleed met regenboogelementen, staat symbool voor inclusie, diversiteit en acceptatie en vertegenwoordigt een sportcultuur waar iedereen zichzelf kan zijn.

Quick is trots op deze primeur. “Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en zich welkom voelen bij een sportvereniging. Het motto van Quick, ‘een goede (sport)opleiding in een goed nest,’ weerspiegelt de kernwaarde dat iedereen bij ons zichzelf kan zijn en zich geaccepteerd zou moeten voelen. Een open en respectvolle houding naar elkaar toe is daarbij een voorwaarde. Ook in een tolerante omgeving als Quick is het nog steeds geen vanzelfsprekendheid dat iedereen zich even vrij voelt om zichzelf te zijn. Ik ben trots op ons nieuwe Regenboogveld. Dit kleurrijke veld benadrukt dat echt iedereen meetelt en in een veilige omgeving kan sporten”, aldus Quick-voorzitter Willem van Nieuwkerk.

De gemeente Den Haag nodigt daarom alle Haagse sportverenigingen uit dit mooie voorbeeld van Quick te volgen. Per sport wordt maatwerk geleverd waarbij de specifieke regels van die sport in acht worden genomen. Denk hierbij aan hoekvlaggen en doelnetten in de regenboogkleuren. Ook zijn de regenboogaanvoerdersbanren nog beschikbaar. Zo werkt de gemeente Den Haag aan een sportgemeenschap waar gelijkheid, acceptatie en respect voorop staan.

Wil jij ook deze positieve boodschap uitstralen en verder verspreiden op jouw vereniging? Neem dan contact op met sportsupport@denhaag.nl voor de mogelijkheden.