Skip to main content

Nieuwsbrief verenigingsondersteuning

Geschreven door Margit Velds op .
 
Voor je ligt weer een gloednieuwe nieuwsbrief vol met actueel nieuws en belangrijke ontwikkelingen voor de Haagse sportverenigingen en sportaanbieders.

In deze editie gaat extra aandacht uit naar het aankomende Olympic Festival. Check hoe jouw achterban kan deelnemen!

In het menu rechts scroll je eenvoudig naar voor jou interessante onderwerpen. 

Team Verenigingsondersteuning wenst je veel leesplezier!

 Bestel nu het Handboek ledenwerving, -binding en -behoud

Bestel nu het Handboek ledenwerving, -binding en -behoud

Hoe zorg je voor meer leden in je sportvereniging? Een
belangrijke vraag voor bestuurders en vrijwilligers van
sportverenigingen. Zeker nu, na een lange lockdown door
corona. Het verenigingsleven heeft immers een tijd op een laag pitje gestaan.

Het Handboek ledenwerving, -binding en -behoud biedt
uitkomst, met goede informatie en praktische tools. Het gaat in
op de hele levenscyclus: van leden werven, betrokken houden
en aan je binden tot aan leren van het vertrek van leden. Bekijk
dit filmpje voor meer info over het handboek.

Samen met Job Schenau, directeur WSDH, overhandigde
Hilbert Bredemeijer, wethouder Sport, op woensdag 2 juni de
eerste exemplaren van het handboek aan handbalverenigingen
Hercules en WHC in sporthal Boswijk.

Het handboek is gratis voor Haagse sportverenigingen. Wil jij het handboek ook ontvangen? Mail naar info@swsdh.nlGeld verdienen met kleine plastic flessen

Geld verdienen met kleine plastic flessen

Vanaf 1 juli 2021 zit er statiegeld op kleine petflessen (minder dan 1 liter). Ook sportverenigingen verkopen water en frisdrank in deze flesjes. De inname van petflessen is niet verplicht, maar kan sportclubs wel voordeel opleveren. Niet-commerciële sportverenigingen mogen het statiegeld houden en aan de club besteden of aan een goed doel schenken. Lees hier hoe deze regeling werkt. Lees verder  ›Thema financiën: Best practises WIK en HCVV

Thema financiën: Best practises WIK en HCVV

Haagse sportverenigingen zijn creatief en slim. Graag delen we ‘best practices’ zodat we elkaar kunnen inspireren en ervan kunnen leren. Deze keer twee mooie voorbeelden op het thema financiën.

WIK heeft subsidies slim benut voor verduurzamingsmaatregelen (o.a. led verlichting & zonnepanelen), waarmee de club structureel geld bespaart. In deze video legt penningmeester Leo Toet uit hoe WIK dit heeft gedaan. 

HCVV heeft een innovatieve sponsoractie opgezet. Derk Rijkens van de sponsorcommissie vertelt er meer over in deze videoTeamNL Olympic Festival in Den Haag

TeamNL Olympic Festival in Den Haag

Van 23 juli t/m 8 augustus vindt in Den Haag het TeamNL Olympic Festival plaats. Dit unieke sportfestijn brengt de olympische sferen van Tokio naar onze stad met allerlei sportieve activiteiten op het Scheveningse strand en in alle Haagse stadsdelen. Alles draait om sport doen, sport kijken en sport beleven.

Sportieve programmering in de stad

Op alle dagen van het TeamNL Olympic Festival, verspreid over 10 geselecteerde locaties door heel Den Haag, kunnen Hagenaars gratis meedoen aan sportieve activiteiten. Denk aan clinics, toernooien, proeflessen, maar ook een gave fotoshoot of meet&greet met een TeamNL atleet. In elk stadsdeel komt een mooi programma gericht op jeugd, senioren en mensen met een beperking. Zo bieden we Hagenaars dichtbij huis een unieke olympische ervaring en nemen we voor hen drempels richting sportaanbieders weg. Bij alle activiteiten zijn lokale sportaanbieders en sportbonden betrokken.

Meer informatie en aanmelden

Kijk op http://www.teamnl.org/festival voor meer info over het festival.

Benieuwd of jouw vereniging nog kan aanhaken, of heb je
andere vragen over dit evenement? Mail naar denhaag@teamnlolympicfestival.nl.

Wil jij leden van jouw vereniging als groep aanmelden om gratis deel te nemen aan de activiteiten op één van de 10 Haagse locaties? Stuur een mailtje naar meedoen@teamnlolympicfestival.nlLees verder  ›Voucher regeling Sportservice Zuid-Holland: Budget voor sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte

Voucher regeling Sportservice Zuid-Holland: Budget voor sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte

Er is geld beschikbaar om sporten en bewegen in de buitenruimte te stimuleren. Met name gemeenten, (sport)organisaties, sport -en wijkverenigingen en stichtingen met creatieve ideeën worden opgeroepen om een aanvraag te doen.

Vouchers worden uitgereikt met een maximum van € 5.000,- per aanvraag. Vanaf 7 juli 2021 kun je een aanvraag indienen. De termijn sluit zodra er 150 aanvragen binnen zijn, of als dat aantal niet gehaald wordt, op 28 juli 2021.

Lees hier alles over de Voucherregeling beweegvriendelijke leefomgeving. Lees verder  ›

Is jouw vereniging klaar voor de WBTR?

Per 1 juli 2021 treedt de WBTR in werking, dit betekent voor sportverenigingen en -stichtingen dat per die datum de overgangstermijn van 5 jaar start waarbinnen wettelijk voorgeschreven acties rondom het regelen van aansprakelijkheid moeten zijn vastgelegd bij de notaris. Hier kun je meer informatie vinden:

Checklist van Vereniging NOV
Webinar door Vereniging & Recht
Informatie PEP met het webinar van WBTR.nl en Q&A

Club van het Jaar en Haagse top 5!

De uitslag van de landelijke Club van het Jaar actie is bekend! WDZ Bocholtz is de winnaar van de categorie sport omdat zij volgens de jury een positieve draai hebben gegeven aan de corona-periode. Lees hier hoe zij dat hebben gedaan.

Uiteraard is ook de uitslag bekend van de Club van het Jaar in de gemeente Den Haag. Met maar liefst 613 stemmen is onze nummer 1: Graaf Willem II VAC. Van harte gefeliciteerd!

Alle clubs die zich hebben genomineerd voor de actie hebben hun best gedaan. Graag zetten we de Haagse top 5 hierbij extra in het zonnetje. Super gedaan allemaal!

Graaf Willem II VAC (gemeentewinnaar) 613 stemmen
2 Sportcentrum Rust 456 stemmen
Ijshockey vereniging HIJS Hokij 420 stemmen
Haagse Hockeyvereniging HDM 408 stemmen
5 BBG Boxing Club 311 stemmen EK voetbal: geniet, maar zorg voor veiligheid

EK voetbal: geniet, maar zorg voor veiligheid

Het toernooi is in volle gang en duurt tot en met 11 juli 2021. Aanstaande zondag komen de mannen weer in actie.Zorg dat de leden van jouw vereniging weten hoe ze op een veilige manier kunnen genieten van het EK. Dat kan met een berichtje op je website, nieuwsbrief of social media. Op de website van rijksoverheid vind je alle informatie. 
Haagse sportclubs kunnen het gemeentelijk Serviceteam kosteloos inschakelen

Haagse sportclubs kunnen het gemeentelijk Serviceteam kosteloos inschakelen

Schilderwerk, het schoonspuiten van tegels, onkruid verwijderen… 🧹 Het zijn kleine klussen, maar van groot belang voor sportverenigingen.

Haagse sportclubs kunnen het gemeentelijk Serviceteam kosteloos inschakelen voor eenvoudige onderhoudsklussen. Dit is een van de manieren waarop de gemeente de Haagse clubs ondersteunt. Zo zorgen we er samen voor dat Hagenaars, na de corona lockdown, weer volop kunnen bewegen en sporten.

Wil jouw sportvereniging het Serviceteam inschakelen? Lees hier verder.Lees verder  ›Volg onze Haagse Olympiërs

Volg onze Haagse Olympiërs Volg onze helden nu op INSTAGRAM

Handige websites
• Ondersteuningsmogelijkheden vanuit gemeente Den Haag
• Q & A voor sportverenigingen van gemeente Den Haag
• Coronavirus en sport – NOC*NSF  • Routekaart heropening Sport – NOC*NSF
• Clubbase – Online omgeving waar je kennis, tools & opleidingen vindt.

Ander nieuws uit Den Haag: 
• Voetbalvereniging HVV Laakkwartier krijgt vanaf de september de hulp van zes tot tien cliënten van Stichting Middin. Lees hier het volledige artikel op sportknowhowxl.