Skip to main content

Nieuwsbrief Verenigingsondersteuning 7 september

Geschreven door Margit Velds op .
Nieuwsbrief Verenigingsondersteuning 
7 september 

In deze nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen: ​
Haagse vrijwilligersprijzen 2020: nomineer uw kandidaten!Interactieve webinars tijdens Nationale sportweek‘Subsidie stimulering sportparticipatie’ voor Haagse sportverenigingen al aangevraagd?Investeringssubsidie Accommodaties Sportverenigingen (IAS) biedt nog kansen in 2020 Haagse Vrijwilligersprijzen 2020: nomineer uw kandidaten! Vrijwilligers binnen de sport zijn onmisbaar. Nu is de kans om hen in het zonnetje te zetten. De zoektocht naar de verborgen sterren van 2020 in Den Haag is namelijk gestart! Nomineer jouw beste, meest onmisbare vrijwilliger, vrijwilligersteam of organisatie. Dat kan tot en met 15 oktober 2020. 

Vrijwilligerswerk heeft dit jaar een andere invulling gekregen, wat niet altijd gemakkelijk was. Toch heeft vrijwilligerswerk een enorme boost gekregen. Het thema van dit jaar is daarom: Nieuwe energie. De prijzen worden vrijdag 11 december uitgereikt. Voor meer info en om aan te melden: http://denhaagdoet.nl/haagse-vrijwilligersprijzen.   

 Interactieve webinars tijdens Nationale Sportweek NOC*NSF organiseert tijdens de Nationale Sportweek (18 t/m 27 sept) diverse interessante webinars voor sportverenigingen. Onze ervaring is dat het volgen van zo’n webinar in relatief korte tijd tot veel kennis en inzicht kan leiden zonder dat je hiervoor de deur uit hoeft. Het is prima ‘tussen de bedrijven door’ te volgen. Meld je dus aan voor één of meerdere webinars:

Sociale veiligheidGezonde sportomgevingFinancieel gezond de crisis door 2.0Beetje opvoederVier inzichten in trainerschapVier inzichten voor de verenigingsscheidsrechter In de bijlage vind je de uitnodiging met meer info over de thema’s, data en wijze van aanmelding. Doe er je voordeel mee en meld je aan!

‘Subsidie stimulering sportparticipatie’ voor Haagse sportverenigingen al aangevraagd?

Vlak voor de zomervakantie hebben we je geïnformeerd over de Haagse ‘subsidie stimulering sportparticipatie’. We merken dat de aanvragen gestaag binnenstromen, maar wilden hier toch nog een keer aandacht aan geven. 

De subsidie is bedoeld om verenigingen te helpen bij de opstart van de sport. Het te ontvangen bedrag hangt af van het aantal leden van de sportvereniging. Het maximale bedrag voor een vereniging is €1000. De subsidie kan ingezet worden bij de opstart van de sport voor onder andere: Open dag(en) organiserenClinic(s) organiserenAanschaf van materiaal om sport te stimulerenAanschaf corona-attributen zoals ontsmettingsgel, bewegwijzering, QR-code, etc. Het kost 10-20 minuten om de aanvraag in te dienen. Voor de aanvraag heb je nodig: Een korte beschrijving van de activiteiten waarvoor subsidie wordt aangevraagd en de doelen en verwachte resultaten van deze activiteiten.Een bewijs van het aantal leden van de sportvereniging op 1 juli 2020. Het bewijs van het aantal leden van de sportvereniging is op te vragen bij de sportbond. Mocht het niet lukken om het bewijs van het aantal leden aan te leveren, dan volstaat een verklaring op papier. In deze ondertekende verklaring staat dat het bestuur van de vereniging verklaart x-aantal leden te hebben op peildatum 1 juli 2020. Deze voeg je bij de aanvraag. Voorbeelden van aanvragen:Een sportvereniging heeft de subsidie aangevraagd voor het houden van een open dag eind september. Ze gaan een mooie dag organiseren voor zowel leden als niet-leden. Hiermee hopen ze uiteindelijk nieuwe leden aan te spreken voor de sportvereniging.
Een andere sportvereniging heeft de subsidie aangevraagd om de sportaccommodatie in te richten om deze aan de coronarichtlijnen te laten voldoen. Zo zorgt de vereniging ervoor dat er op een relatief veilige manier weer gesport kan worden.
Ga naar onze website voor meer informatie en om een aanvraag te doen. Investeringssubsidie Accommodaties Sportverenigingen (IAS) biedt nog kansen in 2020

In tegenstelling tot vorig jaar is het plafond van de Haagse IAS-subsidieregeling dit jaar nog niet bereikt. Dit betekent dat sportverenigingen (of beheersstichtingen) die dit jaar nog werkzaamheden willen laten uitvoeren, nog steeds een aanvraag kunnen doen. Afhankelijk van het type werkzaamheden kunt je doormiddel van de IAS tot maximaal 55% van de subsidiabele projectkosten gesubsidieerd krijgen.De subsidie kan alleen aangevraagd worden door een sportvereniging (of de beheerstichting) die statutair gevestigd is in Den Haag en is aangesloten bij een sportbond die lid is van NOC*NSF. Meer informatie over de IAS-subsidieregeling en de exacte voorwaarden kun je hier vinden.Voor inspiratie of indien je graag ondersteund wenst te worden in het verkennen van de verduurzamingsmogelijkheden, dan is het zeker de moeite waard dit artikel van het NOC*NSF te lezen: Jouw club verduurzamen? Juist nu kun je het verschil makenVoor vragen over de IAS-subsidie kan je uiteraard ook contact opnemen met je sportconsulent. Hieronder de contactinformatie.
  

Meer informatie, advies of ondersteuning nodig? Neem contact op met je sportconsulent. Hier vind je onze contactgegevens. Check ook 
onze FAQ.

Vriendelijke groet, 

Team Verenigingsondersteuning
footer