Skip to main content

Maatjesproject gestart

Geschreven door Margit Velds op .

De Sporttafel is het initiatief van een aantal krachtige betrokken sportverenigingen in de regio Den Haag met als uitgangspunt dat sportverenigingen het beste van elkaar leren. Het uiteindelijke doel is om hun sport en sportdeelname in de regio te versterken.

Onlangs zijn we in samenwerking met de gemeente Den Haag gestart met het Maatjesproject. Hierbij kunnen verenigingen aangeven op welk vlak zij met problemen kampen en worden vervolgens gekoppeld aan één of meerder partners van De Sporttafel.

Op 11 december 2020 was de kick-off. HMSH (Bulent Yungul en Emin Dogan) en SVH (Martijn de Weerd) hadden beide aangegeven problemen te hebben met hun vrijwilligersbeleid. Quick en HVV waren bereid hen een helpende hand aan te reiken. In het clubhuis van Quick volgde een nuttige eerste kennismaking. Willem van Nieuwkerk, voorzitter van Quick, had een mooie presentatie voorbereid die als leidraad werd gebruikt voor de uitwisseling van kennis die volgde. Jeroen Smits van HVV vulde hem goed aan. HMSH en SVH gingen alvast met een aantal bruikbare adviezen weer naar huis, contactgegevens zijn uitgewisseld en hopelijk is de basis gelegd voor meer samenwerking. Door andere clubs sterker te maken wordt de sport sterker en daar profiteren we uiteindelijk allemaal van.

Wil je meer informatie over het Maatjesproject ontvangen? Stuur dan een mail naar info@desporttafel.nl