Skip to main content

Inzamelactie hockey Kenia

Geschreven door Margit Velds op .

De inzameling van sportspullen voor vluchtelingen uit de Oekraïne in 2022 was een groot succes! Destijds zijn de overtollige hockeyspullen naar een organisatie in Kenia gegaan, de Kenya Youth Hockey Development, dankzij een initiatief van MHC Forescate.

De Kenya Youth Hockey Development heeft een project opgezet om zoveel mogelijk kinderen te laten kennis maken met hockey en zo onbezorgd plezier te hebben en in hun eigen kracht te staan. Zo bouwen ze samen aan een toekomst met meer kansen en mogelijkheden.

De hockeyspullen (voornamelijk sticks) zijn begin dit jaar zeer dankbaar ontvangen en er wordt volop gebruik van gemaakt door kansarme kinderen. Nu kunnen ze ook andere hockey attributen zeer goed gebruiken zoals ballen, schoenen en scheenbeschermers.

HC Ypenburg neemt ook reeds deel aan dit mooie initiatief, en hopelijk zie jij ook mogelijkheden om dit verzoek uit te zetten binnen jouw club? Of misschien heb je zelf wel een voorraadje van dit soort attributen staan waar je best vanaf wilt? Neem contact op met info@desporttafel, dan zorgen wij dat deze opgehaald worden.