HDM Blaashal officieel geopend

Geschreven door Margit Velds op .

Zondag 20 november is de HDM Skihut Dome feestelijk geopend door Hilbert Bredemeijer, de Haagse wethouder van Onderwijs, Sport en Buitenruimte. Hij deed dat door een lint door te knippen.

Met de komst van de blaashal is de capaciteit meteen uitgebreid van 1 naar 3 zaalhockeyvelden. Daarmee is een grote wens van de leden in vervulling gegaan. Er kan meer op ons eigen complex worden getraind en HDM is vrijwel niet langer afhankelijk van huur van sportzalen op reisafstand. Alleen in sporthal Overbosch in Bezuidenhout trainen nog enkele teams. Onze blaashal levert ook extra zaalcapaciteit op in Benoordenhout wat HDM, het Buurthuis van de Toekomst, maar ook scholen in de gelegenheid stelt in de winter overdekt te sporten.  

51695916898_8b197482e0_c.jpg
 
Wethouder Bredemeijer liet na de opening via Twitter weten: ,,Wat te doen als de stad groeit maar we voor iedereen voldoende ruimte willen hebben 
om te sporten? Ook als het binnen-seizoen weer begint? Dan blazen we de sporthallen op! Zo zorgen we er in Den Haag voor dat er genoeg sportruimte overblijft voor iedereen en daar reserveren we geld voor.”  

51696529165_99c44fa1fa_c.jpg

Voor de officiële opening van de Skihut Dome werd het naar hem vernoemde ‘Terras van der Pas’ onthuld door aanjager Toon van der Pas. Ook SSG-commissaris Terreinen, Age Walta en de andere vrijwilligers, die bij de opbouw en realisering van de blaashal zijn betrokken, werden door HDM-voorzitter Dorine Dielen en SSG-voorzitter Nienke Maatje uitgebreid bedankt voor hun inzet.

51695925058_ccb4187f32_c.jpg

In de blaashal werd ondertussen hard gewerkt aan de zaalhockeyskills. Meisjes A1 en jongens A1 verzorgden de gehele dag voor groepen mini’s en CD-jeugd zaalclinics. 
 
Naamsponsor van de blaashal ‘De Skihut’ is bijzonder verheugd om de HDM blaashal te sponsoren. ,,De Skihut ondersteunt bewegen en gezondheid en met de komst van de ‘HDM Skihut Dome’ kunnen talloze kinderen van HDM en uit de regio gaan zaalhockeyen op het eigen complex in de koude maanden. Daar maakt de Skihut graag onderdeel van uit.”

De Sporttafel wordt gemaakt door:

Sportclubs, bedrijven, maatschappelijke instellingen en de inwoners van de regio Den Haag.

De Sporttafel wordt ondersteund door: Rabobank Regio Den Haag en de gemeente Den Haag