HC&VV krijgt hulp van leerlingen Bernardusschool

Geschreven door Margit Velds op .

Iedere dinsdagochtend spannen vier leerlingen in de leeftijd van 17 tot 19 jaar van het speciaal onderwijs op de Bernardusschool zich in op ons terrein. Met lachende gezichten komen de leerlingen met hun begeleider Richard sinds begin september harken, prikken, scheppen en opruimen op De Diepput.

De Diepput is ’s ochtends in alle rust gehuld en zij kunnen gezond buiten aan de slag met hun maatschappelijke groepsstage. Veel van de indoor-stageprojecten kunnen niet doorgaan in coronatijd dus deze leerlingen zijn extra tevreden dat we hen op deze bijzondere locatie kunnen ontvangen. Richard geeft aan dat de leerlingen op deze manier  hun skills verder kunnen ontwikkelen en hun netwerk kunnen vergroten buiten de schoolsetting.

Terwijl een leerling haar mouwen nog eens opstroopt, benoemt ze dat ‘voetballers heel hard moeten oefenen om door te breken’. Zij ziet zelf ook dat alle klussen waaraan zij zich waagt soepeler verlopen als ze het regelmatig doet.  Met meer zelfvertrouwen pakken de leerlingen de specifieke taken de volgende keer op eigen initiatief op.

Onderdeel van de werkzaamheden van deze goedlachse en behulpzame leerlingen zijn bladeren vegen op de paden naast de velden, papier, plastic, en andere rotzooi uit de struiken achter veld 2/3 halen, en de aarde van de cricketpitch in zakken scheppen om af te voeren.

HC&VV is enorm blij met deze extra hulp! 

De Sporttafel wordt gemaakt door:

Sportclubs, bedrijven, maatschappelijke instellingen en de inwoners van de regio Den Haag.

De Sporttafel wordt ondersteund door: Rabobank Regio Den Haag en de gemeente Den Haag