Skip to main content

Haagse Sportpenning voor Ron Jansen/HVV Laakkwartier

Geschreven door Margit Velds op .

Voorzitter van HVV Laakkwartier, Ron Jansen, werd afgelopen week tijdens de jubileumreceptie van het inmiddels 102-jarig bestaan (de receptie van het 100-jarig bestaan kon wegens corona niet worden gevierd) verrast door Burgemeester Jan van Zanen en Wethouder Hilbert Bredemeijer met de toekenning van de Haagse Sportpenning. Dit is de hoogste onderscheiding op het gebied van sport van de Gemeente Den Haag.

¬†Hilbert Bredemeijer loofde in zijn speech Ron Jansen voor zijn jarenlange tomeloze inzet voor HVV Laakkwartier en in het algemeen voor `zijn bijzondere verdienste voor de sport in Laak. Op de vraag hoelang hij nu in het bestuur zit moest Ron Jansen het antwoord schuldig blijven. “Ik weet het echt niet”, lachte hij met enige trots. “Het is zomaar langer dan 20 jaar. Maar ik ben ongelooflijk verrast door burgemeester Jan van Zanen en wethouder Hilbert Bredemeijer met de toekenning van de Haagse Sportpenning. Dit is de hoogste onderscheiding op het gebied van sport van de gemeente Den Haag. Dit heeft mij zeer geraakt. Een mooie blijk van waardering waarvoor heel veel dank. Hulde en dank ook aan alle vrijwilligers waar ik mee gewerkt hebt. Deze onderscheiding is ook voor jullie..¬†“.

Ron Jansen werd na afloop van de uitreiking overspoeld met felicitaties, waarvan er een aantal ook emotioneel waren. “Dit is typisch HVV Laakkwartier”, reageert hij. “Samen lachen, samen huilen is voor ons dan ook een bekende slogan”.¬†

Tevens ontving onze HVV Laakkwartier een Koninklijke onderscheiding.

Tevens ontving HVV Laakkwartier uit handen van burgemeester Jan van Zanen een Koninklijke Erepenning vanwege het honderdjarig bestaan van de vereniging.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen en sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.