Skip to main content

Events

Twee of drie keer per jaar organiseert De Sporttafel bijeenkomsten voor bestuurders van sportverenigingen in de regio Haaglanden. Deze hebben als doel om kennis te maken, kennis te delen en van elkaar te leren. Vaak wordt in een DWDD setting een actueel onderwerp besproken met experts en bestuurders om vervolgens in een kleinere setting het thema verder uit te diepen. Doelstelling is om de bestuurders geinspireerd en met concrete ideeen en plannen voor hun club weer naar huis te laten gaan.

 • 19 april 2022

  Onze eerste fysieke bijeenkomst sinds december 2019! Deze keer stond het thema ‘Samenwerking’ centraal. Samenwerken binnen de club (ofwel het verenigen), maar ook met andere clubs en organisaties. Samenwerking maakt niet alleen je eigen club, maar ook de sport en de maatschappij een stukje beter. Aangezien veel sportclubs actief bezig zijn met hulp aan Oekraïense vluchtelingen hebben we hier ook aandacht aan besteed. Heleen van den Berg (Het Rode Kruis), Robert Zaal (TakeCareBNB), Harry Wientjens (Rabobank) en Martijn Schoonhoven (HC Forescate) waren te gast.

 • 10 juni 2020

  Webinar

  Omdat samenkomen nog even niet tot de mogelijkheden behoort maar er wel veel behoefte is aan hulp op een aantal vlakken besloot De Sporttafel op 10 juni een interactief webinar te organiseren voor sportbestuurders. Het thema was: De financiële gevolgen van de corona crisis voor sportverenigingen. Peter van Baak van Sponsorvisie was de spreker van de avond en deed dat op voortreffelijke wijze.

  De presentatie van Peter kun je downloaden via de volgende link:

  https://drive.google.com/file/d/1iHDGAGD2StFZBVXXY3dBR6_4df6Z0kov/view?usp=sharing

  In de presentatie zitten alle benodigde links naar aanvullende informatie.

  Verder is de volgende input uit de chat gekomen:

  –       De linkedIn analyse: https://drive.google.com/file/d/1G5vpnKJ4WmiDuTOsP9So_zcPfduplMwn/view?usp=sharing

  –       Sponsorkliks.nl en Onzeclubwinkel.nl laten je meeverdienen op online aankopen

  –       Clubheart.nl is een initiatief waarbij de verkoop van speciale t-shirts ten goede komt van jouw vereniging

  –       Voor contactloos betalen levert https://sumup.nl/ oplossingen

  –       Mooi voorbeeld van crowdfunding: https://crowdfundingvoorclubs.nl/gsv-28/goal/view/help-gsv28-door-de-coronacrisis

  –       Alles wat je wilt weten over crowdfunding in de crisis vind je hier

  –       Let ook op de BOSA-regeling. Die is niet alleen te gebruiken voor investeringen in je accommodatie, maar bijvoorbeeld ook voor sportmaterialen, zie:  https://www.dus-i.nl/subsidies/stimulering-bouw-en-onderhoud-sportaccommodaties/documenten/publicaties/2019/03/19/bijlage-activiteiten-stimulering-bouw-en-onderhoud-van-sportaccommodaties

  Mochten jullie nog vragen voor Peter hebben benader hem dan gerust. Hij is bereikbaar via petervanbaak@sponsorvisie.nl of 06-41942715. 

  De video van ons webinar is via deze link te bekijken: https://drive.google.com/drive/folders/1iqh1Hdn2nnXRr_J2uALzetL9UeYXp75_?usp=sharing

 • 3 december 2019

  H.V. & C.V. Quick

  Doel:

  De club en regio versterken door kennis te maken met collega’s van andere clubs om te komen tot nieuwe inzichten en initiatieven.

  Thema:

  Deze keer stond ‘Vrijwilligers’ centraal

  Tijd & plaats:

  3 december 2019, H.V. & C.V. Quick

  Programma

  19:00-19:30 Inloop (muzikale begeleiding van saxofonist Zane)

  19:30-19:40 Welkomstwoord door de Sporttafel

  19:40-20:30 Tafelgesprek onder leiding van Etienne Verhoeff (Start2Create). Tafelgasten: onder andere Cartouche (Best Practice Vrijwilligers), Stichting PEP, Haagse Hockeyclub HDM. 

  20:30-20:40 Kort bezoek van de wethouder sport en volksgezondheid (Kavita Parbhudayal)

  20:40-21:30 Creatieve sessie onder leiding van Start2Create

  21:30-22:00 Afsluiting en borrel

  Start2Create

  Wij houden van creativiteit. En we houden van problemen. Groot. Klein. Waarom? We komen er altijd uit. Bij Start2Create mag je absurd denken. Sterker nog. Het moet.

  Op creatieve wijze lieten zij de Haagse sportverenigingen samen kijken naar oplossingen voor de vrijwilligers problematiek.

  Gemeente Den Haag 
  Sport Support van de gemeente Den Haag wilde peilen of de sportverenigingen belang hadden bij verschillende plannen/initiatieven van de gemeente door middel van aantal sheets. 

  Uitkomsten

  Na de creatieve sessie werd er gezamenlijk teruggeblikt. 

  Twee vragen stonden centraal:
  Hoe kunnen we potentiële vrijwilligers op een andere manier benaderen?

  Hoe waardeer je bestuur- en commissieleden op een originele wijzen?

  De winnende ideeën:
  > Vrijwilligers allemaal een zelfde outfit geven, waaruit blijkt welke functie;

  > Liefdesbrief sturen met valentijn aan de potentiële vrijwilligers;

  > Nieuwe leden kennis laten maken met de verschillende taken binnen de vereniging. 

  Klik hier voor de sheets met de ideeën + het vrijwilligersonderzoek van Lotte de Bruin 

  Borrel
  Aan het einde van de avond was er tijd voor een drankje en werd er nagepraat over het thema vrijwilligers. 

  Wederom een geslaagd event waarin clubs en verenigingen met elkaar tot nieuwe inzichten kwamen. Doormiddel van het tafelgesprek en de creatieve sessies ging iedereen met een hoop nieuwe inzichten naar huis.  

 • 3 juni 2019

  SnowWorld Zoetermeer – Den Haag

  Doel:

  De club en regio versterken door kennis te maken met collega’s van andere clubs om te komen tot nieuwe inzichten en initiatieven.

  ​Thema:

  Deze keer stond ‘Duurzaamheid’ centraal

  Tijd & plaats:

  3 juni 2019, SnowWorld Zoetermeer

  Programma

  Dit keer was er een speciaal programma in de middag voor de Wethouders Sport en Duurzaamheid van de regio gemeenten, Partners van de Sporttafel (bestuurders grote sportverenigingen uit de regio, gemeente Den Haag en de Rabobank).

  Aansluitend was er een netwerkbijeenkomst voor alle Haagse sportverenigingen waarbij bovenstaande genodigde ook aanschoven. 

  15:30 – 16:00 Ontvangst

  16:00 – 16:20 Welkomstwoord door bestuur & opening Sportalliantie

  16:20 – 17:30 Overleg & praktijk voorbeelden 

  17:30 – 18:30 Diner

  18:30 – 19:00 Aansluiten bij avondprogramma 

  19:00 – 19:45 Introductie Sportalliantie & Speech van Nicolien Sauerbreij

  19:50 – 20:10 Tafelronde 1

  20:15 – 20:40 Tafelronde 2

  20:45 – 21:30 Afsluiting en netwerkborrel 

  Spreker

  Nicolien Sauerbreij wint in Vancouver in 2010 een gouden medaille op de reuzenslalom met het snowboard. Dit betekende de 100ste gouden medaille voor Nederland in de geschiedenis van de Olympische Spelen. In februari 2015 beëindigde Nicolien haar lange en imposante carrière. Na haar carrière ging Nicolien aan de slag bij Randstad en heeft ze een opleiding afgerond als sportmasseur.

   

  Duurzaamheid

  Het komende jaar helpt de Sportalliantie, Haagse sportverenigingen met een eigen accommodatie om aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen.

  We noemen de Sportalliantie ‘Hou van je club’ omdat besparen op de energiekosten de positie van de club structureel kan helpen.  De Hou van je club Sportalliantie wordt mogelijk gemaakt door het Rabobank- Innovatiefonds, Fonds 1818 en de gemeente Den Haag. De samenwerking is op coöperatieve, niet-commerciële basis en wellicht ook een aantrekkelijk initiatief voor de sportverenigingen in de andere gemeentes van de regio. 

  Thematafels

  Deze keer kon je aanschuiven aan een thematafel waarbij duurzaamheid bij de club/vereniging centraal stond. Tijdens de tafelgesprekken schoven verschillende ervaringsdeskundige aan. Er werd veel informatie verschaft en er was genoeg ruimte om met elkaar ervaringen en tips uit te wisselen. 

  Informatie tafels:

  Tafel: Zonnepanelen (Aanwezig: CFO Snowworld, Hannah Witteveen Sportalliantie)

  Tafel: Buiten led (Aanwezig: Sandra Nap Sportalliantie, Raymond Tukker Leds Go eco)

  Tafel:  Financiering en subsidie (Aanwezig: Rabobank, Waarborgfonds, Fonds 1818)

  Tafel: Totaalplan zonder voorfinanciering naar voorbeeld Blauw Zwart

   

  Borrel

  Aan het einde van de avond was er tijd voor een drankje en werd er nagepraat over duurzaamheid. 

   

  Wederom een geslaagd event waarin clubs en verenigingen met elkaar tot nieuwe inzichten kwamen en door middel van de thematafel iedereen met een hoop nieuwe inzichten naar huis ging.  

 • 27 november 2018

  ADO Den Haag – Cars Jeans Stadion

  Doel:

  De club en regio versterken door kennis te maken met collega’s van andere clubs om te komen tot nieuwe inzichten en initiatieven

  ​Thema:

  Deze keer stond ‘Sport & Gezondheid’ centraal

  Tijd & plaats:

  27 november 2018, ADO Den Haag, Cars Jeans Stadion

  Programma

  16:00 – 16:30        Ontvangst

  16:30 – 16:50        Welkomstwoord bestuur & Speech van Ria Visser

  17:00 – 17:30        Workshop ronde 1

  17:45 – 18:15        Workshop ronde 2

  18:15 – 20:00        Borrel en slotwoord van Hanneke van der Marel 

  ​Spreker

  Ria Visser werd in totaal vijf keer Nederlands kampioene Allround bij het schaatsen. Ze is hiermee (na Stien Kaiser) de meest succesvolle Nederlandse schaatsster aller tijden bij de NK’s Allround. Verder won zij op de Olympische Winterspelen van 1980 een zilveren medaille. Na haar actieve carrière ging zij aan de slag als analist bij de NOS en schreef zij een eigen boek. Nu helpt ze bedrijven en mensen om in balans te komen met haar Formule F, waar bewustwording en vitaliteit centraal staan.

  Workshops

  Old Stars – Walking Football

  In 2014 gestart bij 4 profclubs, waaronder ADO. Inmiddels zijn er al meer dan 185 Old Stars walking football clubs in Nederland. Doormiddel van een actieve workshop op het veld van ADO kon iedereen ervaren hoe het is om op een laagdrempelige manier te bewegen. Met als doel de 60-plussers op je eigen vereniging/club te stimuleren en zo wellicht meer leden aan te trekken.  

  De Gezonde Kantine

  Een gezonde voedingskeuze is onlosmakelijk verbonden met sport en bewegen. Een gezond aanbod van eten en drinken past daarom bij de sportieve en maatschappelijke functie van de sportvereniging. De Gezonde Kantine is een initiatief om het gezonde aanbod onder de aandacht te brengen en tevens bij te dragen aan een duurzame vereniging. Verenigingen werden geïnspireerd door deze beweging naar gezondheid en duurzaamheid middels een aanbod van producten dat niet alleen verantwoord maar ook nog eens heel lekker is (en betaalbaar). Sportkantines kunnen en mogen niet achterblijven gezien de belangrijke maatschappelijke functie die zij hebben. 

  Andere kijk op je leden

  Als het om sporten gaat, willen we dat iedereen meedoet. Iedereen verdient de voordelen van sport: een goede gezondheid, mooie ontmoetingen en een zoektocht naar onontdekte talenten. Daarom is het ons streven dat er voor iedereen in alle levensfasen activiteiten worden aangeboden. Levensfase? Ja, levensfase zegt meer dan een leeftijd. Wat zegt nou zelf iemand van 22 die nog studeert heeft toch een heel ander dag patroon dan een werkende? Hoe speel je hierop in en hoe stem je je communicatie hierop af? In deze workshop nam het Sportbedrijf Rotterdam ons mee in hun werkwijze en inspireerde zijn ons met een nieuwe (communicatie) aanpak.

  Borrel

  Aan het einde van de dag kon iedereen na discussiëren over de gevolgde workshops met een drankje en hapjes van ‘de gezonde kantine’. 

  Wederom een geslaagd event waarin clubs en verenigingen met elkaar tot nieuwe inzichten kwamen en door middel van de workshops iedereen met een hoop nieuwe inzichten naar huis ging. 

 • 26 juni 2018

  Volco Ocean Race Den Haag

  Doel:

  De club en regio versterken door kennis te maken met collega’s van andere clubs om te komen tot nieuwe inzichten en initiatieven.

  ​Thema:

  Deze keer stond ‘Respect’ centraal.​

  Tijd & plaats:

  26 juni 2018, Volvo Ocean Race Den Haag

  Programma

  15:30 – 16:00             Ontvangst 

  16:00 – 16:10             Welkomstwoord door Hanneke van der Marel

  16:10 – 16:30             Presentatie: ontwikkelingen De Sporttafel door                                       het Bestuur

  16:30 – 17:00             Presentatie “Sportiviteit & Respect” door

                                      Arjan Offerhaus, HDM

  17:00 – 17:45             Presentatie door onboard reporter Volvo Ocean                                     Race Stefan Coppers

  17:45 – 18:30             Borrel

  ​Ontwikkelingen Sporttafel

  Naar de bezoekers van afgelopen events is een enquête uitgegaan die gepresenteerd werd door het bestuur, dit waren de belangrijkste speerpunten:

  > 66% van de ondervraagde bezoekt een event van de sporttafel om te netwerken en 63% voor het delen van kennis;

  > Voor 39% voldeden de verwachtingen van de bezoekers van de bijeenkomsten en voor 24% werden de verwachtingen deels beantwoord;

  > Een van de onderwerpen die de bezoekers graag terug willen zien op volgende events zijn: jeugd, talent & sportontwikkeling of sponsoring & partnering.

  Daarnaast werden de belangrijkste speerpunten voor 2018-2020 gepresenteerd:

   De speerpunten van 2018 zijn: 

  • Duurzaamheid
  • Meer gemeentes en clubs uit de regio Haaglanden bij De Sporttafel betrekken
  • Grotere diversiteit sporten
  • Collectieve inkoop
  • Kennisbank
  • Integratie

  Arjan Offerhaus

  Respect binnen een vereniging en op het veld. Hoe gaan wij om met bozen ouders, scheldpartijen op het veld of verlies bij een wedstrijd? En is iedereen wel welkom bij jou op de vereniging? 

  In 2017 werd Arjan gekozen tot Haagse Held in de categorie Sport. Zij offert veel van haar vrije tijd vrijwillig op voor hockeyclub HDM en zet zich al jaren in voor sportiviteit en respect. Een van de campagnes die vorig jaar centraal stond was het bevorderen van homoacceptatie binnen de club en dat bleek een succes te zijn.

   

  Arjan wist het publiek op een interactieve manier te betrekken en dit zorgde voor goede discussies in de zaal.

  Stefan Coppers

  Een (zeil)reis om de wereld. Stefan Coppers, Reporter bij Team Brunel, nam de zaal mee aan boord. Aanvankelijk werd afgesproken dat Coppers mee ging voor één leg maar uiteindelijk voltooide hij de gehele race met Team Brunel (en dat terwijl hij last had van zeeziekte).

  Een geweldige reis, waar hij inging op de diepe dalen, maar ook veel mooie herinneringen voorbij liet komen.

  Nieuw bij stichting De Sporttafel

  Aan het einde van de presentaties werd Margit Velds voorgesteld. Margit zal vanaf heden de community manager rol op zich nemen waarin zij verantwoordelijk zal zijn voor de communicatie en organisatie van evenementen.

  Race Village

  Na het event was er tijd voor iedereen om de Race Village te bezoeken. Acht dagen lang staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. Speciaal voor de Finish van de Volvo Ocean Race is de ‘Race Village’ gebouwd, een dorp van 50.000 m2 waar van alles te zien en te beleven is voor jong en oud.

  Kortom een mooie middag met behoorlijk veel nieuwe gezichten/clubs die voor het eerst met de Sporttafel in aanraking kwamen en enthousiaste reacties achterlieten.

 • 17 november 2017

  The Hague Grand Prix
  Doel:

  De Sporttafel verder uitbouwen en een kennismaking met het nieuwe bestuur van de opgerichte stichting De Sporttafel

  ​Thema:

  De kracht van de community​

  Tijd & plaats:

  17 november 2017, Sportcampus Zuiderpark

  Programma

  Programma
  Een snel interactief programma:
  15.30  – 18:00 uur:  ‘The Hague Grand Prix’ Judo 
  18.00  – 18.30 uur:   Buffet
  18.30 – 18.50 uur:    Welkom & introductie 

                                      nieuwe bestuur Stichting De Sporttafel
  18.50 – 19.30 uur:    Stellingen spel
  19.30 –  20.00 uur:    De kracht van de community  ( Jacques Giesbertz )
  20.00 – 20.45 uur:    Stellingentafels
  20.45 – 21.00 uur:    Wrap Up
  21.00 – 21.30 uur:    Borrel

  Nieuw bestuur stichting De Sporttafel

  Voorafgaand aan het inhoudelijke programma heeft het nieuwe bestuur van de opgerichtte stichting De Sporttafel zich voorgesteld:

  Jeanette Ozinga (voorzitter)

  Maarten van Geffen (penningmeester)

  Joris Gieske (secretaris)

  Stellingenspel

  Tijdens dit Sporttafel event is gekozen voor een nieuwe opzet. ​Aan de hand van stellingen moesten de aanwezigen in het Ja- of Nee-vak gaan staan, waarna Bas Muijs, onze host, de persoon in kwestie nog een toelichting vroeg op de keuze.  

  Stellingen
  – Wij hebben dit jaar > € 5.000 aan fondsen binnengehaald 

  – Met de huidige ontwikkeling ten aanzien van vrijwilligers zowel in kwaliteit

    als in kwantiteit komt het voortbestaan van de vereniging van de

    vereniging in gevaar  

  – Onze vereniging groeit jaarlijks in ledenaantal

  – Wij zijn er alleen maar voor onze eigen sport

  – Onze nieuwe voorzitter voor over 2 jaar staat al klaar

  – Wij zijn bereid om contributie te betalen aan De Sporttafel


  Stellingentafels

  Bij het eind van elke​ stelling konden de deelnemers kiezen of ze aan de hand van die stelling wilden delen met anderen en/of leren van anderen. Dit leverde een aantal mooie en nuttige tafelgesprekken op.

  The Hague Grand Prix

  Voorafgaand aan de bijeenkomst ’s avonds waren we uitgenodigd om de medaillewedstrijden bij te wonen van de Lichtgewicht klasse judo van het internationale judo-event The Hague Grand Prix.​

 • 1 juni 2017

  Seizoenstart 2017
  Doel:

  Echte kennis wordt ontwikkeld als je over grenzen heen kijkt. Daarom betrokken we in 2017 andere clubs dan Hockey & Voetbal. We maken kennis en  delen kennis om te komen tot nieuwe inzichten en initiatieven.

  ​Thema:
  Hoe bouw en onderhoud je een succesvolle club?

  Target   & Resultaat

  #120 (T) 70 (R) man

  # 40 (T) /20 ‘nieuwe’sporten;

  #2 nieuwe projecten (T=R) 

  # toffe avond (T=R);

  Tijd & plaats:

  1 juni 2017, The Hague Beach Stadium

  Programma

  Een leuk interactief programma:

  18.00  – 18.45 uur:   Inloop en buffet

  18.45 – 19.00 uur: Welkom en projecten

  19.00 – 19.30 uur: NSR en Pro FreeStyle

  19.30 –  20.15 uur: Discussietafel DWDD

  20.15 – 21-00 uur: Thematafels

  21.00 –  22.00 uur:    Wrap Up en de borrel

  Team Oranje & Partnering

  Team Oranje & Partnering presenteerden zich. Team Oranje start op 11 september met inmiddels 55 inschrijvingen. Partnering is op zoek naar commerciële marketeers die naar Argentijns model met een schat aan collectief bereik grote partnerdeals sluiten. 

  “11 september beginnen we met de eerste lichting van al

  55 aangemelde trainers coaches”, 

  Tom Pijpers

  Learnings  aan de DWDD

  Aan de  DWDD tafel werd de praktijk kennis van Luc Spin (Athena), gespiegeld aan de onderzoekspraktijk van  Jo Lucassen (Mulier instituut).  Rob Joosten (Rabobank Regio Den Haga), Ron Kleijn (voorzitter SVV Scheveningen) en Frank van de Heuvel (vice voorzitter HDM) vertaalden dit naar de Haagse werkelijkheid. Dit alles onder leiding van Bas Muijs.

  “Erg interessant om te zien hoeveel overeenkomsten een club met

  een bedrijf heeft. Denkt toch altijd dat het anders is…..”, 

  deelnemer Sporttafel

  Thematafels & Marktplaats

  Aan tafel werden de diverse DWDD  thema’s door de clubs verdiept. Op de marktplaats werden tussen bedrijven met een aanbod en clubs deals gesloten. Niet alle stands werden evengoed bezocht. Het leverde wel direct resultaat op.

  “wij gaan een vrijwilligers platform starten”

  deelnemers tafel vrijwilligers.

  “Het Beach Stadium gaat met Groen Geel een zomer propositie uitwerken”,

   Rick van Oosterhoudt

  Pro Free Styl demo

  Als slagroom op de taart sloten we de avond af met een gave demo van PFS, genoten we de ondergaande zon en borrel.

 • 18 februari  2016

  De afrap

  Doel:

  Kennisuitwisseling min. 80 man & 2  projecten starten;

  Resultaat:

  146 enthousiaste mensen & 8 projecten 

  Tijd & plaats:

  18 februari  2016, Kyocera Stadion;

  Verslag & foto’s

  Met 146 aanwezigen uit 35 clubs, 32 bedrijven en 10 sportinstellingen en 6 gemeenten was de opkomst overweldigend. Het doel om door kennisuitwisseling innovatieve projecten te starten lijkt met 8 projecten, vele ontmoetingen en kleine deals ruimschoots geslaagd.

  Kennis delen
  Onder de bevlogen leiding van Barbara Barend inspireerden Henk Fräser, John Metgod en Jan-Willem Wigt van ADO de aanwezigen. Dick Vierling stelde met Eneco concreet resultaat in het vooruitzicht met zijn sponsorpropositie. Na deze intro werd per thematafel kennis gemaakt, kennis uitgewisseld en projecten werden gestart.

  Projecten en partnerpropositie
  Het blijkt dat sommigen van u leiden aan toetervrees. Ondanks de 4 toeters en het enorme orkest opgezet door Barbara telden wij direct na afloop een enorme berg blije gezichten, nieuwe samenwerkingen en 14 startende projecten, waarvan er nu 8 worden uitgewerkt. Daarnaast hebben zeker 10 bedrijven te kennen gegeven een partnerschap met de aangesloten clubs van de sporttafel te willen onderzoeken.

 • 16 november 2016

  De tweede helft

  Doel:

  Kennisuitwisseling min 60 man en projecten versnellen

  Resultaat

  60 enthousiaste mensen & 2 projecten

  Tijd & plaats:

  16 november 2016 op  MHCZ

  Programma:

  Onder begeleiding van Bas Muijs keken we naar show cases en wisselen we kennis uit op het podium met Michael Zijlaard en vervolgens aan thematafels.

  18.00   Inloop & eten
  18.45   Welkom partners 
  19.00   Sport talk
  20.00   Thematafels
  21.15   Borrel

  De Wereld Draait Door met Michael Zijlaard 
  Aan tafel bij Bas gaf Michael Zijlaard een kijkje in de keuken bij Team Roompot Oranje Peloton. Met zijn tafelgasten Rob Joosten (Rabobank Regio Den Haag) en Ron Kleijn (SVV Scheveningen) werd dit een leuke vooral leerzame aftrap van de avond.  Sommige van de ervaringen van de fietsploeg waren zo te ‘plakken’ op een club. De kern van het betoog was dat een sterke club zich gesteund wordt door een unieke identiteit en de juiste kwaliteiten in een gepassioneerd team. Ook ontstond tussen publiek en tafelgasten een leuke discussie over bijvoorbeeld de rol van de club in haar samenleving.

  Aan tafel

  Aan tafel werd op thema’s als het multifunctioneel clubhuis, talentontwikkeling, sponsoring kennis gedeeld. Zo ontstonden nieuwe inzichten en samenwerkingen als bijvoorbeeld tussen HV & CV Quick en MHC Forescate. 

  Talenten & Partnering
  Bert Ramackers (MHCZ) en Tom Pijpers (HDM) presenteren twee mooie proposities op partnering en talentontwikkeling. Zij recruteerden teamleden en inzichten om door te gaan.