Contact met sponsoren cruciaal: SVV

Geschreven door Margit Velds op .

Contact met de sponsoren van je club is altijd al heel belangrijk geweest, maar met name in de huidige tijden (corona) is deze onmisbaar geworden. SVV zag dit ook en zij kwamen met een mooi initiatief. Ron Kleijn (voorzitter SVV) wil deze “best practice” graag delen met andere sportclubs zodat zij er hun voordeel mee kunnen halen.

Van een aantal (horeca)sponsoren van ons stonden er nog wat facturen open. Uiteraard zijn wij daar heel coulant mee omgegaan en hebben goed contact.

Vanaf de eerste maatregelen konden er ook geen activiteiten meer plaatsvinden op ons complex en daalde de inkomsten naar nul. In goed overleg met onze vrijwilligers hebben we de vergoedingen per direct gestopt. Iedereen had hier begrip voor en accepteerde dit volledig. 

Toen de activiteiten voor de jeugd weer op gang kwamen zijn deze opgepakt door een groot aantal vrijwilligers. Maar ook de schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden, alsmede commissies en bestuurswerkzaamheden. Allemaal zonder een beroep te doen op een vergoeding.

Uiteraard monitoren wij, als bestuur, continu de liquiditeitspositie van de club. Door goed gebruik te maken van de diverse regelingen kunnen we nog steeds aan al onze (aangepaste) verplichtingen voldoen.

Om de ruim 40 personen die zich de laatste tijd hebben ingezet te bedanken hebben wij met de eerder benoemde sponsoren een 50/50 deal gemaakt door het aanschaffen van waardebonnen waarmee wij de vrijwilligers beloond hebben.

Resultaat:

  • Sponsoren zeer tevreden en contactverlengingen
  • Vrijwilligers zeer verrast en dankbaar en toezeggingen voor hun inzet in de toekomst.

Dank aan SVV voor het delen van deze geweldige actie!

De Sporttafel wordt gemaakt door:

Sportclubs, bedrijven, maatschappelijke instellingen en de inwoners van de regio Den Haag.

De Sporttafel wordt ondersteund door: Rabobank Regio Den Haag en de gemeente Den Haag